Overslaan en ga direct naar de inhoud

Feel good verf


Christel van Bragt: ‘Interieur is voor mij altijd heel erg werken met kleur geweest. Ik kan goed aanvoelen wat een kleur doet in een ruimte en hoe hij uitpakt op een groot vlak. Ik kon nooit de juiste kleuren vinden, dus het idee zat al langer in mijn hoofd. Het was een lange zoektocht om de juiste partner te vinden die begreep wat ik wilde en uiteindelijk ben ik uitgekomen bij een ambachtelijke verfmaker. Het voordeel van deze verf is dat het heel goed pakt en meteen dekkend is. Voorbehandelen is niet nodig en ook kastjes en accessoires verf je makkelijk over.’

Geen keuzestress


‘Ik heb een beperkt kleurenpalet en dat is een hele bewuste keuze. Ik denk hierbij al vanuit mijn interieuradviezen. Een heleboel kleuren, daar doe je de meeste mensen helemaal geen plezier mee, want dat levert alleen maar keuzestress op. Ik heb heel bewust basics geselecteerd waar je alle kanten mee op kunt. Rustige, vergrijsde kleuren die een ruimte rustig, ruimtelijk of sfeervol kunnen maken. Ik voeg af en toe wel kleuren toe op basis van een trend, zoals vier pastelkleuren die later zijn toegevoegd.

Kleurenleer


‘Ik werk vanuit een filosofie die healing environment heet. Dit gaat over je fijn voelen in een ruimte. Bepaalde materialen, kleuren en geuren bepalen hoe je je ergens voelt, omdat dit werkt op je onderbewustzijn. Van hieruit kies ik vaak natuurlijke materialen, omdat die een prettig gevoel geven. Ik werk niet met een algemene kleurenleer, ik gebruik kleuren veel subtieler en meer op intuïtie. Ik geloof ook dat je niet dat een kleur altijd dezelfde uitwerking heeft. Dat ligt aan de ruimte, toepassing en persoon. Wit wordt bijvoorbeeld vaak gezien als rustig en ruimtelijk, maar wit kan ook heel ongezellig en sfeerloos zijn. Ik gebruik wit altijd in combinatie met andere kleuren.’

Kleuren combineren


Het combineren van de juiste kleuren is de sleutel tot succes. Dit is voor een deel gevoel, maar in haar boek ‘Krijtverf en kalkwas’ helpt Van Bragt lezers op weg door kleurcombinaties voor te stellen binnen haar kleurenpalet.

Stoer met lefBlack Pearl, Olijfgrijs, Leigrijs, Duifgrijs, Citron

Warm en zachtMarrakesh, Misty Taupe, Vert de Bleu, Off White, Café Glace

Paint it blackBlack pearl, Leigrijs, Duifgrijs, Jeans, Café Glace

Wil je meer weten over de kleuren van Amazona en hun effect op je muren, in verschillend daglicht en in combinatie met andere kleuren? Het boek ‘Krijtverf en kalkwas’ behandelt dit uitvoerig. De krijtverf van Amazona, niet te verwarren met schoolbordverf, kost € 26,50 voor 0,75 l. en is te vinden bij diverse verkoopadressen (te vinden op de website).

Sponsored story voor Amazona.


Back to top