Overslaan en ga direct naar de inhoud

Upcoming: Camille Walala


Hoe ze dan precies al die vreugde de wereld in gaat helpen? Welnu, met een kaleidoscopie aan primaire kleuren, een geometrisch feest aan patronen, een soort gestructureerde graffiti, die op elk denkbaar oppervlak z’n plaats weet te vinden.


Installatie in de Now Gallery in New York.

Villa Walala


Walala, van oorsprong française en wonend in Londen, studeerde eerst textiel design aan de Universiteit van Brighton en begon direct daarna haar eigen kussenlijn. ‘Dat was lastig,’ zo legt ze uit, ‘want het is een nichemarkt. En eigenlijk was dat voor mij helemaal niet nodig. Mijn ontwerpen kun je namelijk voor alles gebruiken.’ En met alles bedoelt Walala ook echt alles: van de façade van een gebouw tot een vierkante, dan wel ronde poef met een fijn Memphisachtig patroon. En van paaseieren op bestelling van Harrods tot een hele kledinglijn, en van winkelinterieurs tot, zeer recentelijk, een speciale hang-out voor bezoekers tijdens het London Design Festival: Villa Walala. Kortom, alles maar dan ook alles kan bedekt worden met haar uitbundige handschrift.



Walalastijl


Dat handschrift dat Walala zelfs graag Tribal Pop noemt, ontstond onder invloed van haar beide ouders. Walala: ‘Mijn vader is architect en heeft een strak interieur in Parijs met daarin veel Memphisstukken, waar ik al als kind dol op was. Mijn moeder’s huis in Aix en Provence – ze zijn gescheiden – heeft juist muren in terracotta en veel Afrikaanse stoffen en patronen in huis. Uit die twee invloeden ontstond Walala’s esthetiek. Inmiddels weten opdrachtgevers haar moeiteloos te vinden en wordt ze ook via Instagram trouw gevolgd door vele aanhangers van de Walalastijl. Wat ze verder nog graag zou willen doen. ‘Walala: ‘Weet je Londen is gauw een hele grijze stad. Ik zou dat juist hier in mijn woonplaats willen veranderen met meer street art. Ik wil gewoon graag kleur brengen in de levens van mensen.'






Portret Camille Walala

Tekst uit artikel Upcoming, Residence nr.11.
Klik hier voor een nabestelling van dit nummer.

Tekst: Lilian Polderman


Het grote accessoire nummer ligt nu in de winkel, krijg hier alvast een sneakpeek >
Residence december giftguide >
Nieuw: Mama Kelly in Amsterdam >


Back to top