Overslaan en ga direct naar de inhoud

Het appartement van Gwyneth Paltrow in New York


Paltrow en haar toenmalige man Chris Martin kochten het New Yorkse appartement in 2007. In samenwerking met design studio Roman and Williams Buildings and Interiors transformeerden zij het appartement in een waar familiehuis. De renovatie van het huis werd een mix tussen oude technieken en antieke objecten enerzijds en frisse moderne elementen anderzijds. Het beroemde stel ging in 2014 op vriendschappelijke wijze uit elkaar en in 2016 werd 'de witte wolk' te koop gezet. Op haar health and lifestyle platform Goop plaatste Paltrow de eerste beelden van het appartement met het witte, zachte interieur. In maart 2016 stond de prijs van het huis op 18,5 miljoen dollar, een maand later op 16,8 miljoen, waarna het wegens te weinig interesse van de markt werd afgehaald. Begin 2017 werd het appartement wederom op de markt gebracht voor de vraagprijs van 13 miljoen dollar.

Binnenkijken: een wit familiehuis


Pastelkleurige stoffen, met de hand geborduurd behang en licht marmer kenmerken het luchtige interieur van Paltrows voormalige familiehuis. Dit zie je vooral terug in de keuken, waar de marmeren counter intens en sterk aanwezig is, maar toch op een geraffineerde manier. De hal met hier middenin een zwarte tafel is een grote, lange ruimte die ook vaak terug te zien is in Engelse huizen. De grenzen tussen publiek en privaat worden met dit huis opgezocht. De schommel in de woonkamer zorgt voor een romantisch en speels gevoel. Het is gemaakt van een antieke Indiase deur en vervolgens geschilderd. Met zijden kussens kon Paltrow hier zitten en relaxen met haar kinderen. Gelegen in een van de drukste steden van de wereld, straalt dit New Yorkse appartement verfijning en rust uit.


Foto's: Portret Gwyneth Paltrow, fotocredit: Ditte Isager. Interieur, fotocredit: Björn Wallander. Stylist: Christina Spates. via goop.com


De Estheet: Marie Cécile Thijs >>
De Estheet: Simone van Trojen >>
Het interieur van Nina Pierson >>Back to top