Overslaan en ga direct naar de inhoud

Jean Paul Gaultier


De Franse ontwerper heeft altijd een grote liefde gehad voor interieur en decoreert zijn eigen winkels. Dat hij zijn imperium heeft uitgebreid met lifestyleproducten mag dan ook geen verrassing heten. De eigenzinnige interieurlijn is een fantasievol verlengstuk van zijn herkenbare fashioncollectie.


Fauteuil Ben Hur is een humoristisch ontwerp in de vorm van een strijdwagen.

Spraakmakend
Neem de spraakmakende ontwerpen die hij in 2010 maakte voor Roche Bobois, ter ere van het vijftigjarig bestaan van dit prestigieuze Franse designmerk. Wat te denken van een fluwelen fauteuil op wieltjes, een handgeweven tapijt met Bretonse strepen en een uitklapbare spiegelkast? Het klapstuk van de collectie is een kolossale modulaire bank met verschillende patronen, die klanten zelf kunnen samenstellen. Deze is geïnspireerd op de iconische Mah Jong Sofa, die de Duitse ontwerper Hans Hopfer in 1970 voor Roche Bobois maakte.


Bank Mah Jong is ontworpen in 1971, maar nu voorzien van modieuze bekleding door Gaultier.

Onderwaterwereld
Sinds 2012 ontwerpt Gaultier ook voor het Parijse stoffenhuis Lelièvre. Over deze samenwerking verklaart hij: ‘Ik ben slechts een couturier, mijn professie is mode, maar ik heb deze stoffen de geest en motieven uit mijn collecties ingeblazen.’ Zijn zevende collectie voor het merk heet Un Monde Parfait (een perfecte wereld). Deze behangcollectie is een eerbetoon aan onze geweldige planeet en de natuur. Onze favoriet: het schilderachtige behang Abyssal, geïnspireerd op de onderwaterwereld, met koraal, zeepaardjes, kwallen en andere zeewezens.


behang Abyssal


Zijn verre reizen, onder andere naar Japan, vormen de inspiratie voor de stoffen en het behang van Jean Paul Gaultier.

Dit artikel is gepubliceerd in Residence 2019 no. 11 Couture
Het blad is te koop in de winkel en via onze website.


Meer informatie over de stoffen van Jean Paul Gaultier via Bart Brugman Agenturen

Back to top