Overslaan en ga direct naar de inhoud

5 Tips voor je tuin


1. Efficiëntie


Hoekmeubelen of modulaire systemen zijn efficiënt bij de inrichting van de tuin omdat ze de illusie van extra ruimte geven en ook naar wens kunnen worden verplaatst. Stapelbare stoelen zijn handig als je meer gasten hebt.


Loungeset van Vincent Sheppard
Stoel van Emu


2. Uitstraling


Meubels met een slank frame en mooie stoffen geven een luchtige uitstraling aan je tuin of terras. Massieve meubelen doen het goed in grote tuinen.


Farniente van Elitis
Bankje van rotan en plastic van HA50


3. Sfeer


Geef je tuin op zwoele zomeravonden sfeer met de juiste verlichting. Een mooie lichtslinger dompelt alles onder in een warme gloed, een tafellamp is sfeervol en praktisch tegelijk. Geen stopcontact in de buurt? Er zijn ook veel lampen op zonne-energie verkrijgbaar.


Lamp van Weltevree


4. Stijl


Net als bij de inrichting van je huis, is het belangrijk om een bepaalde stijl voor je tuin te kiezen: strak, nostalgisch, natuurlijk of klassiek. Natuurlijke materialen zoals teak doen het bijna altijd goed omdat ze opgaan in de natuurlijke omgeving. Maak het geheel af met kleurrijke kussens.


Loungeset van HKliving
Plantenwiegje van Vintage Revival


5. Comfort


In je tuin wil je natuurlijk ook comfortabel kunnen zitten. Dikke kussens nodigen uit om lekker lang te loungen, en als het ’s avonds wat killer wordt, is het handig om warme dekentjes bij de hand te hebben. Let wel op dat de tuinkussens weerbestendig zijn, dan kunnen ze buiten blijven liggen.


De Bitta Stoel van Kettal
Kussen van Fabfabrics


Gepubliceerd in Residence No.4 verkrijgbaar online.

Credits

/ Tekst: Sylvia Emonts

Back to top