Overslaan en ga direct naar de inhoud

Rotterdam Art Week


The performance show
Nieuw dit jaar is het onderdeel The Performance Show. Van vrijdag tot en met zondag kunnen bezoekers kennis maken met een performance kunst. In het industriele complex AVL Mundo, de utopische kunst werkplaats van Atelier van Lieshout, cureert Zippora Elders, artistiek directeur van Kunstfort bij Vijfhuizen en curator moderne en hedendaagse kunst, een gevarieerd en doorlopend programma van 12 non-stop performances, onder meer uitgevoerd door studenten van de Rotterdamse academies. Volgens Elders is het passend en inspirerend dat er aandacht is voor performances tijdens de Art Rotterdam Week:
“In de wereld van de hedendaagse kunst is de wisselwerking tussen performance- en beeldende kunst een belangrijk gespreksonderwerp. Het is daarom logisch om hier tijdens Art Rotterdam ook aandacht aan te besteden. Performancekunst is zowel kwetsbaar en vluchtig als gedurfd en aanwezig. Het ongemak, de betrokkenheid en de vervreemding die je ziet, dringen vragen op rond lichamelijkheid, ruimte, aanwezigheid, interactie en mens-zijn. Als toeschouwer heb je dus een heel directe verhouding tot de performance en de performer.”
Op The Performance Show is nog een andere primeur: Atelier Van Lieshout’s Pendulum (2019) is er voor het eerst te zien. Na New York is deze enorme mechanische klok nu voor het eerst te zien in Nederland.


Meer informatie
Atelier Van Lieshout?Keileweg 12-18 Rotterdam
Openingstijden
vrijdag 7 t/m zondag 9 februari?11.00 – 19.00 uur

Object Rotterdam
Art Rotterdam is meer dan alleen kunst, ook design is goed vertegenwoordigd. Op OBJECT,
dit jaar wederom de derde en laatste keer terug in het modernistische HAKA-gebouw, tonen ontwerpers hun werken op het gebied van vormgeving, mode en kunst. De beurs betrekt alle verdiepingen van het enorme pand, tot en met het dakterras. Binnen valt er genoeg te zien maar het weidse uitzicht over Rotterdam is evenzeer de moeite waard. Een lang weekend zijn de lege, lichte ruimtes gevuld met eigentijds design van gevestigde namen, designmerken en jong talent, te zien en te koop. Alle disciplines, van product, meubel, sieraden, grafisch en architectuur is door initiatiefnemer Anne van de Zwaag geselecteerd. De ontwerpers zijn zelf aanwezig om hun werk toe te lichten.


Meer informatie:
HAKA-gebouw, Vierhavensstraat 38-42, 3029 BE Rotterdam
Openingstijden:
vrijdag 7 t/m zondag 9 februari?11.00 – 19.00 uur


Art Rotterdam
Hoofdonderdeel van de Art Rotterdam Week is de kunstbeurs Art Rotterdam. De kunstbeurs begint dit jaar aan haar eenentwintigste editie. Na de succesvolle jubileumeditie van afgelopen winter, met maar liefst 28.500 bezoekers, belooft deze editie weer een uitdagende beurs te worden. De beurs biedt professionals en liefhebbers de kans nieuw werk te beleven en te ontdekken. En het mooiste: alles is te koop.
Op Art Rotterdam is Projections, de afdeling voor videokunst, door hoofdsponsor citizenM in een geheel nieuw jasje gestoken en zal de prijswinnaar van de vierde NN Group Art Award uitgereikt worden in de stand waar het werk van de vier genomineerden te zien is.


Meer informatie
Art Rotterdam
Van Nellefabriek Van Nelleweg 1 3044BC Rotterdam
Openingstijden:
vrijdag 6 t/m zondag 9 februari?11.00 – 19.00 uur


Credits
/ Tekst: Niek Schoenmakers

Back to top