Overslaan en ga direct naar de inhoud

verstilde schoonheid in Kopenhagen


Ongewild houd je je adem in bij binnenkomst in het appartement van Sarah Fitzgerald (36) en Christian Klinge (34). Niet omdat het interieur overweldigt, maar juist vanwege de serene schoonheid die het uitstraalt. Het koele noordelijke licht dat door de grote ramen valt, de vergrijsde kleuren en het strakke Scandinavische design. Je wordt er vanzelf stil van. Maar als je een tweede blik werpt, word je aangenaam verrast door gedurfde keuzes: bijzondere designstukken, key-piece lampen en bloemenbehang in een van de badkamers.

Verborgen schoonheid
Sarah en Christian wonen met hun dochters Alberte (13) en Barbara (1) in de groene wijk Østerbro, in het centrum van Kopenhagen. Hun appartement uit 1909 is ruim tweehonderd vierkante meter groot en telt vier slaapkamers, twee badkamers, een grote keuken en twee woonkamers en suite. Het is onderdeel van een historisch gebouw met de naam Classensgaard. ‘We kochten het in december 2017’, vertelt Christian. ‘Het appartement stond toen al een jaar te koop en dat was geen wonder. Het was compleet verwaarloosd, er waren goedkope materialen gebruikt en het had totaal geen charme. Maar Sarah en ik zagen de verborgen schoonheid en wisten dat we die met veel liefde tevoorschijn konden laten komen. Het kostte ons niet veel moeite om het eindresultaat te visualiseren en omdat we allebei zo gepassioneerd waren over ons appartement, werd de verbouwing een fantastisch gezamenlijk project.’



Spannende combinatie
Sarah is verloskundige en Christian runt een productiebedrijf dat merchandise en verpakkingen maakt voor verschillende designermerken. ‘Mijn interesse in design en interieur begon toen ik een jaar of zestien was’, vertelt Sarah. ‘Toen werd ik me ineens bewust van de schoonheid van de Thonet-stoelen die bij ons thuis om de eettafel stonden. Vanaf dat moment vroeg ik voor mijn verjaardagen abonnementen op interieurtijdschriften. Mijn belangstelling voor kunst en mooie vormen en materialen is daarna nooit meer gestopt en mijn smaak heeft zich steeds verder ontwikkeld. Ik kan enorm genieten van schoonheid. Daarom was het ook zo leuk om voor dit huis dingen uit te zoeken. Ik houd van een klassieke basis met eigentijds design.



Lees verder in Residence no. 3 verkrijgbaar in de winkel en online

Credits
/ Fotografie: Christoffer Regild
/ Tekst: Yvonne van Galen

Back to top