Overslaan en ga direct naar de inhoud

Op deze manier maak je veilig gebruik van internet tijdens je reis

VPNgids
Met een VPN-verbinding hoef je nooit meer bang te zijn voor een onveilige verbinding op reis.

Wil jij veilig gebruik maken van internet op reis? Met een VPN-verbinding hoef je nooit meer bang te zijn. 

'Dit wifi-netwerk is niet beveiligd, weet je zeker dat je hierop wilt inloggen?', een melding die je waarschijnlijk wel eens voorbij hebt zien komen. Gelukkig is er een oplossing om veilig gebruik te maken van internet, namelijk met een verbinding via VPN. 

Veilig internet op reis

Hoe het werkt? Een VPN-verbinding moet je zien als een beveiligde verbinding tussen jou en het internet. Als je jouw telefoon of laptop via een VPN met het internet verbindt, wordt al jouw internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel gestuurd. 

Het zorgt er vervolgens dus voor dat je veiliger bent op internet en houdt hackers en cybercriminelen tegen die anders makkelijk kunnen inbreken op het wifi-netwerk dat je gebruikt. 

Problemen in de praktijk

Als jij aan het genieten bent op reis en gebruik maakt van internet, is het voor cybercriminelen nog gemakkelijker in te breken op jouw wifi-netwerk. Hoe ze dat doen? De hackers geven openbare netwerken een betrouwbare naam. Dit kan een naam van een telecomprovider (zoals KPN, KPN free wifi, T-Mobile hotspot) zijn, maar het kan ook dat ze het de naam geven van een grote koffiebar of winkel.

Nietsvermoedende internetgebruikers loggen in op dat netwerk en vervolgens krijgen hackers ongemerkt toegang tot het dataverkeer van die persoon.

Pas vooral op bij websites van banken, webwinkels en andere websites waarbij je inloggegevens moet invoeren om bij jouw rekening- of creditcardgegevens te komen. Hackers kunnen namelijk álles zien wat jij doet op je telefoon of computer. Van inloggegevens tot belangrijke andere gegevens.

Gratis VPN

Er zijn zowel betaalde, als gratis aanbieders van een VPN. Gebruik je voor het eerst een VPN? Dan is het slim om ter kennismaking een gratis VPN uit te proberen. Om er zeker van te zijn dat je een goede gratis provider uitkiest, is het handig om vooraf verschillende reviews te lezen over deze aanbieders. Zo kun jij de aanbieder vinden die het best bij jouw internetgebruik past. Handig is hierbij de website VPNgids.nl. VPNGids heeft enkele gratis VPN's getest en alle belangrijke eigenschappen (bijvoorbeeld beveiligingsprotocollen, snelheden, mogelijkheden series en films te streamen) per aanbieder op een rijtje gezet.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VPNgids.nl. 

INSPIRATIE

Back to top