Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken in het nieuwste boetiekhotel van Gouda

Gouda is een nieuwe hotspot rijker. In het hart van de stad is daar onlangs het splinternieuwe boetiekhotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda geopend. Tijd voor een kijkje achter de schermen. 

Interieurarchitect Judith van Mourik is aan de slag gegaan met het interieur van het boetiekhotel. Zij was een aantal jaar geleden verantwoordelijk voor de restyling van Parc Broekhuizen, iets waar ze drie jaar geleden een internationale designprijs voor heeft gewonnen.

Gouds plateel
Van Mourik heeft zich laten inspireren door het Gouds plateel: het glanzende aardewerk dat in de 20e eeuw in Gouda werd gemaakt. Dat zie je terug in het kleurrijke interieur. Of zoals zij het zelf zegt: "Een bonte verzameling van verschillende kleuren, materialen en kunstzinnige details."

Het hotel biedt ruimte aan 25 kamers met allemaal een unieke stijl. Van sprookjesachtige doorkijkjes tot historische details. Er is ook een I DO Suite voor pasgetrouwde koppels. In de binnentuin kun je in stilte genieten van een drankje na een drukke dag in de stad. 

Spectaculair is ook restaurant LIZZ. Sterrenchef Martijn Kajuiter is verantwoordelijk voor het restaurant waar seizoensgebonden gerechten op de kaart komen te staan.  

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
Cocktailbar LIZZ in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
Kamer in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
Kamer in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
Slaapkamer in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
Slaapkamer in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
Entrée  Kamer in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda
Entrée Kamer in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda

Wil jij een nachtje overnachten in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda? Check dan de website voor meer informatie.

INSPIRATIE

Back to top