Overslaan en ga direct naar de inhoud

Happy International Women's Day!

Vandaag 8 maart is het International Women’s Day en ter ere daarvan zetten wij graag 8 vrouwelijke designers in de spotlights. Deze 8 gamechangers inspireren ieder met hun eigen visie mensen van over de hele wereld om hun grenzen te verleggen op het gebied van interieur en kunst. 

Beata Heuman

De Zweedse Beata Heuman vindt dat een huis een weerspiegeling moet zijn van zijn bewoners, de plaatsen waar ze naartoe zijn gereisd en de objecten en ideeën die hen hebben geïnspireerd. Kenmerkend voor Beata Heuman en haar studio is deze persoonlijke en intuïtieve aanpak. Ze creëert graag interieurs die uitnodigend aanvoelen, met een speels en comfy karakter. Haar liefde voor kleur combineert ze met een weloverwogen focus op detail. Haar filosofie ‘elke kamer moet zingen’ is zeker terug te vinden in haar kleurrijke, poëtische, maar ook praktische stijl.

beataheuman.com | @beataheuman

Mina Abouzarah

Mina Abouzahra is een ontwerper en meubelmaker gespecialiseerd in Marokkaanse ambachten. Als inspiratiebron gebruikt ze de twee werelden waarin ze is opgegroeid - Nederland en Marokko. In haar interieur en productontwerp verbindt ze het moderne met het traditionele op een authentieke manier, geïnspireerd door ambachten, dynamische kleuren, tradities, culturen, en grondstoffen.

minaabouzahra.com |
@minaabouzahra

India Mahdavi

India Mahdavi, geboren in Iran en nu gevestigd in Parijs, is opgeleid als architect. Ze combineert graag meerdere materialen en texturen in haar designs. Ze staat bekend om haar kleurrijke speelse stijl en om haar grote interieurontwerp-projecten, waaronder Hotel du Cloitre in Arles, Monte Carlo Beach hotel in Monaco, Sketch in Londen en Laduree in Los Angeles en Tokyo.

india-mahdavi.com | @indiamahdavi

Anne Claus

Anne Claus’ liefde voor kunst, materialen en texturen werken door in haar interieurs en leiden tot onverwachte combinaties, dat zich uiteindelijk tot een geheel vormt waarbij alles met elkaar samenvalt. Tijdloze maar spannende interieurs. Wat denken jullie bijvoorbeeld van de natuurlijke kleurtinten in het interieur van het Strandpaviljoen Republiek Bloemendaal? Of het trendy kleurrijke interieur van de &C store coffee bar?

anneclausinteriors.com | @anne_claus

Ryo Tada

Ryo Tada, geboren in Tokyo en nu gevestigd in London, wilt graag de bestaande waarden van de wereld veranderen en nieuwe perspectieven toevoegen door middel van ontwerp. Ze gebruikt verschillende methodes in haar designs om de wereld te innoveren en ontwerpt de meest experimentele en coole projecten, waaronder haar nieuwste project FULU. Dit voegt de fysieke aanraking toe in de dagelijkse digitale communicatie, door middel van een op de vingernagel gemonteerde haptische interface voor augmented reality. Aai de vacht van je hond, raak de hand van een dierbare aan, voel de golven op het strand, waar ter wereld je ook bent. Heel innovatief en helemaal van deze (social distancing-) tijd als je het ons vraagt!

ryotada.com | @studio_tada

Sabine Marcelis

De Nederlandse ontwerper Sabine Marcelis staat bekend om haar werk waarin ze met verschillende materialen, installaties en objecten bijzondere ontwerpen maakt, bestaande uit bijvoorbeeld glas, licht en resin. Met haar designstudio in Rotterdam is ze altijd op zoek naar magische momenten in productieprocessen om onverwachte ervaringen te creëren.

sabinemarcelis.com | @sabine_marcelis

Kelly Wearstler

De meest begeerde interieurontwerper van dit moment is wel Kelly Wearstler. Haar eclectische en gedurfde stijl is geliefd bij veel mensen internationaal. Op haar eigen unieke manier combineert ze oud met nieuw, rauw en verfijnd, altijd met opvallende design stukken. Een energieke mix van kleur, print en textuur. Niet alleen voor interieurontwerp en haar eigen lifestyle label kun je bij haar terecht, nu kun je zelfs ook een digital cursus bij haar volgen: ze is namelijk de eerste interior design teacher op het platform Masterclass! Al gevolgd? Anders is dit zeker een aanrader!

kellywearstler.com | @kellywearstler

Patricia Urquiola

Patricia Urquiola, geboren in Spanje en nu gevestigd in Milaan, is niet alleen een architect en interieurontwerper, maar ze is vooral ook bekend door haar meubelontwerpen. De relatie tussen de ruimtes of objecten en de mens is altijd de basis in haar ontwerpdenken. Ze begint bijvoorbeeld elk project met het opbouwen van een empatische band met de gebruiker-to-be van haar ontwerpen. Ook verlegt ze graag de grenzen van onderzoek en technologie, experimenteert ze voortdurend en durft ze te evolueren naar beter ontwerp en architectuur.

patriciaurquiola.com | @patricia_urquiola

Back to top