Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hermès komt met een waanzinnige home-collectie voor het nieuwe jaar

Deze doos van Hermès is ontworpen door de Ierse architect Nigel Peake.
Deze doos van Hermès is ontworpen door de Ierse architect Nigel Peake.

Er zijn weinig dingen zeker in het leven, maar één ding is dat wel: met Hermès zit je altijd goed. Het modehuis presenteert onlangs haar nieuwste collectie met items voor in huis, die gedurende de komende maanden beschikbaar komen in winkels en de online shop.

 Voor de nieuwe collecties werkt Hermès samen met verschillende designers, waaronder de Ierse architect Nigel Peake. Hij ontwierp voor het merk een met de hand beschilderde doos. Ook gaat Hèrmes een samenwerking aan met Studio Mumbai en beeldend kunstenaar Gianpaolo Pagni.

Tijgergoed

De Franse kunstenaar Jean-Charles Pellerin maakte kleine tekeningen in felle kleuren. Enorm populair in de negentiende eeuw. Onlangs werd tussen zijn archieven deze koninklijke tijger gevonden. Beeldend kunstenaar Gianpaolo Pagni maakte er een tekening van die door Hermès op een kleed van fluweelachtige textuur van kasjmier is geplaatst.

Picknicktijd

De zon moet zich er even voor laten zien, maar tijdens een warme zomeravond mag een picknickmand niet ontbreken. Helemaal niet als die is ontworpen door Hermès Studio. Het vlechtwerk van plantenvezels is voor dit item gedaan in Frankrijk, waar ze het tot in de puntjes beheersen.

Doos met stijl

De Ierse architect Nigel Peake is gek op prints en felle kleuren, dat is te zien in zijn ontwerp voor Hermès. Peakes werk werd eerder tentoongesteld in Parijs, Tokio, Londen en New York, maar je kunt het ook kopen in de vorm van een met de hand gelakte en beschilderde doos waar een Franse paardenrenbaan op te zien is. Verkrijgbaar in het geel en groen.

Organische stoel

Deze organisch gevormde stoel, ontworpen door Studio Mumbai in samenwerking met Hermès Maison, is gemaakt van hout. De coating bestaat uit een unieke samenstelling van microvezels, cellulose en gerecyclede materialen uit Puglia. Een perfecte combinatie van innovatie en ambacht.

Kleurrijke manden 

Wat je ook in deze kleurrijke manden doet, het komt er met stijl uit. De items zijn gemaakt van leer en riet, waardoor er een onverwacht samenspel van kleuren ontstaat op dit alledaagse object. Het mandje is verkrijgbaar in drie verschillende kleurcombinaties en 32,5 centimeter hoog.

De Hermès Maison collectie komt de komende maanden in de winkel en online shop.

INSPIRATIE

Back to top