31 januari 2018

The Great Escape

Drie bestemmingen voor de kleine en grote ontdekkingsreiziger

Residence houdt je op de hoogte van de leukste inspirerende events op design-, kunst- en cultuurgebied.
De wereld is één groot avontuur. Felicia da Costa ging samen met man Corné en hun twee kinderen Alba en George op ontdekkingsreis. Met zijn vieren trekken ze de wereld over op zoek naar nieuwe plekken.

Het stel, wonend in Amsterdam, trekt op dit moment door Australië met hun twee kinderen. Reizen doen ze het allerliefst. Voor de komst van de kinderen hebben Felicia en Corné zich voorgenomen door te gaan met reizen ook als er kleintjes rondlopen. Omdat Felicia geen goede sites en reisgidsen kon vinden met daarin tips&trics voor reizen met kleine kinderen, is zij zelf een blog gestart thetravellingtoddler.com. Inmiddels hebben ze al heel wat inspiratie opgedaan en leuke plekken gezien en gevonden. Deze adressen wil ze graag met ons delen. Een top drie van de mooiste plekken op aarde die ook voor de allerkleinste ontdekkingsreizigers een waar paradijs zijn.


Felicia samen met haar gezin.

1. Bonaire

Met stip op één... Idyllischer ga je het niet krijgen: hagelwitte stranden, turquoise zee en nog heel erg 'old school' - op je blote voeten in de auto. Perfect voor gezinsvakanties en ook nog eens op een steenworp afstand van Curacao, waar mijn roots liggen en ik een heerlijke jeugd heb doorgebracht. Mijn eigen Big Escape!

Tip

Wij huren graag het huis van dierbare vrienden. Een huis huren heeft sowieso onze voorkeur omdat je dan écht je eigen plan kunt trekken. De prachtigste huizen (o.a. ingericht door Piet Boon) huur je via Qvillas. Toch liever een appartement bij een hotel? Dan boek je Harbour Village; weliswaar een beetje old school qua inrichting maar een geweldig strand en perfecte ligging.






Qvillas ingericht door Piet Boon

2. Tel Aviv

Wat ons betreft een waanzinnige bestemming voor je familievakantie. Deze stad heeft álles! Prachtige wijkjes, natuur en fijne stranden. En het eten is er ongelofelijk. Hier aten we dingen die we nooit eerder hadden geproefd. Huur een fiets, slenter door Neve Tzedek en ga eten bij Tzfon Abraxas. Je wil er nooit meer weg...

Tip

Zonder twijfel is het Boutique Molcho Neve Tzedek waar je moet zitten. Het bovenste appartement heeft een adembenemend dakterras mét jacuzzi en de eigenaar is extreem vriendelijk en behulpzaam. Prachtig ingericht en perfecte ligging.
Het Market House Hotel in Jaffa is ook geweldig; denk aan een oude marktwijk, met Midden-Oosterse invloeden en geschiedenis. Mét het geweldige Milk Bakery er pal naast, voor de lekkerste koffie en taartjes.




Market House Hotel, Tel Aviv


Milk Bakery, Tel Aviv

3. Australië

As we speak zijn we bezig aan onze eigen Big Escape, en we startten in Byron Bay. Vanuit onze cottage in de 'hinterland' kijken we uit over adembenemende groene weiden, de tropische vogels zingen ons 's nachts wakker en de heerlijke coffee on the goop de prachtige stranden is niet aan te slepen. Living our dream!

Tip

Wij huren een heerlijk huis via Stayz.com.au, zo waan je je tijdelijk een echte Aussie. Prachtige beachfront huizen vind je via byronbayluxuryhomes.com. Toch liever een hotel? Ga dan naar Rae’s on Wategos, The Byron at Byron Resort and Spa of Victoria’s at Wategos.




Rae's on Wategos


The Byron at Byron

Nieuwsgierig geworden? Ga naar The Travelling Toddler voor nog meer tips en locaties. Of volg The Travelling Toddler op Insta!

Wat neemt interior designer Remy Meijers mee op vakantie? >
Gucci Garden in Florence >
De mooiste huizen in België >


Zoek uw toplocatie

Direct naar woning

LEUR
€ 3.600.000 k.k.
1/6
ROOSTEREN
€ 5.900.000 k.k.
2/6
OSS
Prijs op aanvraag
3/6
NOORDWIJK ZH
Prijs op aanvraag
4/6
AMSTERDAM
€ 2.500.000 k.k.
5/6
OOSTKAPELLE
Prijs op aanvraag
6/6

Nu in Residence

IN RESIDENCE #11 Bold and Beautiful
  • INSPIRATIE: Bold beauty's
  • Dossier: LICHT in donkere dagen
  • Extra veel KUNST
  • EXCLUSIEF huizenaanbod

Meest bekeken

DOMBURG
€ 2.500.000
1/5
AMSTERDAM
€ 3.500.000
2/5
EARNEWALD
€ 595.000
3/5
ROOSTEREN
€ 5.900.000
4/5
HEEG
€ 500.000
5/5

Nieuw aanbod

Nehalenniaweg 14
DOMBURG
€ 2.500.000 k.k.
Herengracht 594
AMSTERDAM
€ 3.500.000 k.k.
Singel 146
AMSTERDAM
€ 1.800.000 k.k.