Overslaan en ga direct naar de inhoud

5 tips voor het gebruik van internet tijdens een (zakelijke) reis

hollandsnieuwe

In de Europese Unie betaal je sinds een aantal jaar geen extra kosten voor internet in het buitenland, maar dat is in veel andere landen wel anders. Vandaag delen we 5 tips om te voorkomen dat je met een enorme rekening thuiskomt.

Gebruik wifi in plaats van roaming

Het scheelt enorm veel data als je wifi gebruik in plaats van je eigen data. Dus ga op zoek naar een wifi hotspot en zet je roaming uit om geld en internet te besparen. Let er wel op dat je altijd gebruik maakt van een beveiligd wifi netwerk. 

Datalimiet

Je kunt op de meeste telefoons zelf een datalimiet instellen. Zodra je die bereikt hebt, weet je dat je bijna door je belminuten of internet heen bent en op moet letten voor de rest van je (zakelijke) reis.

Kies voor sim-only

De verleiding te groot als je onbeperkt internet op je telefoon hebt? Misschien is een Sim Only abonnement dan iets voor jou. Je betaalt nooit meer dan je verwacht, want op=op. Op deze overzichtpagina vind je de deals die hollandsnieuwe de komende maanden allemaal heeft. Uiteraard kun je altijd belminuten bijkopen.

Zet je roaming uit

Binnen de Europese Unie betaal je geen extra kosten voor bellen en internetten binnen je eigen abonnement. Reis je buiten Europa, dan is dat wel anders. Buiten de Europese Unie en op zee betaal je namelijk extra roamingkosten. Je zet in deze landen het beste de functie dataroaming op je telefoon uit, behalve als je het wilt gebruiken.

Leg je telefoon weg

Vraag jezelf eens af: waarom moet ik nu op mijn telefoon zitten? Tijd om offline te gaan en te genieten van het moment! Scheelt uiteindelijk ook weer in de kosten.

Ben jij op zoek naar meer informatie over Sim Only abonnementen voor op reis? Bij hollandsnieuwe hebben ze verschillende sim only abonnementen.

Beeld: Vojta Kavarik via Pexels. 

INSPIRATIE

Back to top