In Amsterdam-Zuid is onlangs KAIA geopend. Een splinternieuw restaurant waar Griekse gerechten worden geserveerd. Niet zoals je dat wellicht gewend bent met grote bergen gyros, maar lokale gerechtjes op hoog niveau.
KAIA is volgens de eigenaar geïnspireerd op de Griekse Cyclades eilanden. Een historische eilandengroep onder Athene. Het restaurant is naar Nederland gehaald door de Griekse ondernemer Sotiris Evstratiades. In de open keuken krijg je letterlijk een kijkje in de Griekse cuisine.
Sotiris Evstratiades: ‘Griekse restaurants hebben allemaal hetzelfde imago’, vertelt hij. ‘Omdat “the main product” gyros is bij een gemiddelde Griek. In Nederland heb je bijna geen moderne Grieken, daar wil ik verandering in brengen.’
In de inrichting door de interieurontwerper rekening gehouden met licht en ruimte. ‘Het belichaamt harmonie en eenvoudige verfijning. Vanwege de stijlvolle en gevarieerde inrichting voelt het restaurant groots aan zonder intimiteit te verliezen.’
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.
Op het menu staan moderne Griekse gerechten die je met elkaar kunt delen. Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk Griekse, duurzame en biologische producten. Van een frisse salade van rode bieten tot uitbundige desserts. Ook de cocktails zien er prachtig uit.
Tijd voor een kijkje in het restaurant
KAIA is vanaf nu te bezoeken.
Tekst: Roel Janssen