Overslaan en ga direct naar de inhoud

De decoratieve privacyoplossing: dit zijn 5x de mooiste kamerschermen

Giancarlo Valle voor VISO Project.
Giancarlo Valle voor VISO Project.

Kamerschermen zijn niet alleen functioneel maar dienen ook als kunstwerken die de sfeer in een ruimte kunnen transformeren. Of je nu een beetje privacy wilt toevoegen aan een open woonruimte of opzoek ben naar een decoratief accent om je interieur te verrijken, kamerschermen kunnen een stijlvolle en praktische oplossing bieden.

De geschiedenis van kamerschermen gaat terug naar het oude China. Daar werden ze gebruikt door aristocraten en keizers om privacy te creëren in hun paleizen. Later vinden we in Japan de byōbu, waar niet alleen de functie belangrijk was maar ook wat er op afgebeeld stond zoals de ubuya byōbu, wat letterlijk: geboorteplaats-scherm betekent. Hierop werden onder andere kraanvogels afgebeeld. Door de eeuwen heen verspreidde de kunst van kamerschermen zich over de rest van de wereld, waarbij verschillende culturen hun eigen draai gaven aan dit decoratieve meubelstuk. Residence zocht er een paar voor je uit om je op weg te helpen. 

Ben jij een diy-er? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen een simpel scherm aan te schaffen en zelf te behangen of te schilderen

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top