Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit zijn de meest kleurrijke hotels van Nederland

Room Mate Bruno in Rotterdam.
Room Mate Bruno in Rotterdam.

Geen witte muren te bekennen in deze hotels. Stap over de drempel om te baden in kleur: instant vrolijkheid gegarandeerd. 

Room Mate Bruno, Rotterdam
Liefhebber van witte muurtjes? Dan kun je Room Mate Bruno in Rotterdam beter overslaan. Het hotel telt 217 kleurrijke kamers met allemaal een eigen identiteit. Van knalrood tot lila en zachtgeel. Het hotel bevindt zich in het historische gebouw Pakhuismeesteren (met Foodhallen om de hoek!).

Hier boek je het hotel

The Dutch, Maastricht
Niks is te gek in Nederlands meest zuidelijke provinciestad Maastricht: in de lobby van hotel The Dutch word je verwelkomd door twee levensechte flamingo’s. Boek een Extra Large Room om te badderen in een met Dtiles betegeld bad, onder het schijnsel van een glitterende discobal. ’s Avonds slaap je als een roosje in het kingsize Auping-bed, om de volgende ochtend uitgeslapen de gezellige buurt Wyck te gaan verkennen.

Hier boek je het hotel

The Roosevelt, Middelburg
Op de Burg, waar Middelburg zijn naam aan te danken heeft, huist hotel The Roosevelt in een monumentaal pand uit de jaren vijftig. Vernoemd naar de voormalige Amerikaanse president, vanwege zijn Zeeuwse voorouders. Naast het azuurblauwe appartement en de zoetroze superior room nr. 14 ligt de focus in het hotel vooral op aquamarijn-blauw: de favoriete kleur van Franklin D. Roosevelt, die een overnachting in de presidentiële suite vast niet had afgeslagen.

Hier boek je het hotel

't Gerecht, Heerenveen
Authentiek in Heerenveen. Dit hotel vind je in een gebouw uit 1640. Boetiekhotel 't Gerecht is een kleurrijk hotel met vijftien suites. De muren zijn blauw, oranjeroze en groen en de kamers staan vol kleurrijke accessoires. Het is makkelijk zoeken naar historische details in dit hotel. 

Hier boek je het hotel

Hotel Beijers, Utrecht
Klinkt als een sprookje: antiquair Bert Degenaar fietste als kind al langs het zeventiende-eeuwse Beijerspand in hartje Utrecht. Anno 2021 heeft hij het voormalige stadspaleis omgetoverd tot boetiekhotel vol antiek en curiosa. Hier baseer je je kamerkeuze grotendeels op kleur: van diepgroen, snoepjesroze, zachtgeel en mintgroen tot Delfts blauw. Omringd door een monumentaal interieur met indrukwekkende raampartijen sta je in hotel Beijers met één voet in het heden en de andere in het verleden.

Hier boek je het hotel

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Hotel De L’Europe, Amsterdam
Het zal je er aan niets ontbreken, laat dat maar aan luxe vijfsterrenhotel De L’Europe over. Waar conciërges de titel Clefs d’Or dragen en het wemelt van de grandeur. Na een restyling van groot formaat door de gelauwerde interieurstudio Nicemakers zijn er des te meer warme kleuren en rijke materialen te vinden. Of je je nou in de terracottakleurige Trattoria Graziella of boekhandel Mendo in ’t Huys bevindt, er is geen stukje muur ongedecoreerd gebleven.

Hier boek je het hotel

Staats, Haarlem
Er mag gespeeld worden in het Haarlemse boetiekhotel Staats – en dat is te zien. Niet alleen aan de ruime familiekamers, de tafeltennistafel in de meeting room en het zwevende bad, maar ook aan de mate waarin met kleur is gestrooid in de rijk gedecoreerde ruimtes. Zo is de living van de presidentiële suite van top tot teen fuchsia, van plafond tot tapijt en van verwarming tot bank. Eén ding is zeker: hier zal je je niet vervelen.

Hier boek je het hotel

Stella Suites, Goirle
Door de brandweerrode jugendstil-voordeuren stap je het rijksmonument binnen dat eigenaresse Marleen Sala omtoverde tot Stella Suites. Vernoemd naar de WitRussische Sultanica ‘Stella’ Ionescu, die het pand in 1918 cadeau kreeg van haar geliefde, een Hollandse handelsman. Tegenwoordig kan iedereen van dit cadeautje genieten: na een overnachting onder gekleurd beddengoed wacht een luxe ontbijt – al dan niet op bed – en een flinke dosis Brabantse gezelligheid.

Hier boek je het hotel

Lytel Blue, Riethoven
Een warm welkom wacht in de oude pastorie van het gemoedelijke Riethoven. Onder Eindhoven en vlak bij de Belgische grens bevind je je hier aan de rand van de bosrijke Brabantse Kempen. Maar binnenblijven is ook geen straf: plof neer op de mosterdgele divan in de bibliotheek van de lobby of test de Special Blue Room, die niet alleen blauw is, maar ook als onderzoeksproject dient om korte metten te maken met plastic afval in hotelkamers.

Hier boek je het hotel

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

INSPIRATIE

Over de auteur

Joline van den Oever

Back to top