Overslaan en ga direct naar de inhoud

Knokke's Parel: Hotel La Réserve heropent deze zomer de deuren

Fotografie: Glenn Sestig.
Fotografie: Glenn Sestig.

De badplaats Knokke-Heist is al enige tijd een favoriete vakantiebestemming onder Nederlanders en Vlamingen. Maar door de komst van de succesvolle Netflix serie Knokke Off is de populariteit van deze stad aan zee tot ongekende hoogte gestegen. Een goed moment voor de opening van een hotel: deze zomer opent Hotel La Réserve zijn deuren. 

Het iconische hotel, dat sinds 1949 een vaste waarde is in Knokke-Heist, is niet alleen populair in Nederland en Belgie maar heeft ook talloze vooraanstaande gasten van over de hele wereld ontvangen, waaronder Hollywoodsterren, politici, ontwerpers en intellectuelen. Namen zoals René Magritte, Frank Sinatra, Marlène Dietrich, Brigitte Bardot, Keith Haring, David Beckham, Paris Hilton en anderen beschouwden dit hotel als een toevluchtsoord van ontspanning en luxe.

Fotografie: Glenn Sestig.
Fotografie: Glenn Sestig.
Fotografie: Glenn Sestig.
Fotografie: Glenn Sestig.

Na de overname van La Réserve in 2021 door Belgische investeerders Bart Versluys en Marc Coucke, heeft het nieuwe ontwerp een eerbetoon gebracht aan het historische erfgoed van het hotel, met behoud van een eigentijdse 21e-eeuwse stijl. De openbare ruimtes zijn opnieuw ontworpen door Glenn Sestig Architects. Door gebruik van hoogwaardige materialen en een minimalistische benadering ervaar je verfijnde luxe. 

De lobby van La Réserve straalt de grootsheid uit die past bij het erfgoed, vernieuwd om te voldoen aan moderne normen. De herinrichting, uitgevoerd door het Belgische Obumex, weerspiegelt de chique jaren 1930 met een eigentijdse twist, waarbij eucalyptushout en onyx marmer samenkomen met messing details. De interieurs van het hotel worden aangekleed met op maat gemaakte creaties van Jean-Michel Frank en Christian Liaigre. Het maatwerk, zoals met de hand gesneden reliëf wandsculpturen die de zee imiteren, zorgen voor een sfeer van verfijning.

Fotografie: Glenn Sestig.
Fotografie: Glenn Sestig.
Fotografie: Glenn Sestig.
Fotografie: Glenn Sestig.

De binnenruimtes worden aangevuld met buitenruimtes die uitzicht bieden op het Zegemeer van Knokke-Heist en de bekende fonteinsculptuur van de Wuivende Krabben, gemaakt door de Belgische beeldhouwer Panamarenko. Er staat nog meer op de planning, met een aanlegsteiger in aanvraag voor zonnebaden op het meer en een spa- en wellnessgedeelte, ontworpen door Glenn Sestig Architects. Deze faciliteiten, waaronder een dakterras met zwembad, sauna, hammam en massagecabines, zijn momenteel in aanbouw. La Réserve heeft 79 kamers, 29 junior suites, een Executive Suite en een penthouse van 270 m². Om het gezellige kustgevoel door te voeren in het interieur zijn de kamers en suites ingericht met natuurlijke kleuren en materialen.

Fotografie: Glenn Sestig.
Fotografie: Glenn Sestig.
Fotografie: Glenn Sestig.
Fotografie: Glenn Sestig.

Het nieuwe La Réserve straalt glamour en verfijning uit. Gasten kunnen het hele jaar door genieten van een luxe ervaring in Knokke-Heist, het toppunt van stijl aan zee.

Op 17 juli wordt de grandioze opening van het nieuwe La Réserve verwacht, een hoogtepunt voor de meest exclusieve  badplaats. Wil je een kamer boeken of meer informatie? Kijk dan hier.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top