Overslaan en ga direct naar de inhoud

Lorraine Dunkley: 'Go bold or go home, luidt in dit nummer het credo’

Lorraine Dunkley. Fotografie: Merel Daantje.
Lorraine Dunkley. Fotografie: Merel Daantje.

Lorraine Dunkley is hoofdredacteur van Residence. Deze maand schrijft ze over de lente.

Op het moment dat editie 4 op de deurmat verschijnt, is de lente alweer twee dagen in bloei. We laten de opvallend zachte winter achter ons en maken ons op voor de warmere periode die voor ons ligt. Er hangt een bepaalde vrolijkheid in de lucht: een soort frisheid, hoop en vooral een positieve stemming. 

Als ik terugblik op de afgelopen twee maanden – de periode die een vooraf lege plank (zoals we dat mooi in vaktermen noemen) nodig heeft om volledig uit te bloeien tot een volwaardige editie – dan kan ik niet anders concluderen dan dat precies diezelfde frisheid en vrolijkheid ook in de lucht hangt binnen het huidige interieur- en ontwerp landschap. Creatieve makers zijn volop aan de slag gegaan met opgewekte kleuren, fleurige motieven en halen enorm veel inspiratie uit de natuur. Onze leefomgeving is een onuitputtelijk inspiratiebron en vormt de voedingsbodem voor heel veel moois op de wereld. Nu is dat in wezen natuurlijk niets nieuws, de mensheid haalt al eeuwen inspiratie uit alles wat Moeder Natuur te bieden heeft, maar het zorgt wel voor een dosis inspiratie en vooral geluk zo in het voorjaar. Zeker als al dat moois vervolgens zorgvuldig gecureerd, gebundeld en verpakt wordt in een prachtige, nieuwe editie. Iets waar we allemaal wel naar snakken nu de nachten korter worden en de dagen langer. De creatieve makers in dit nummer grijpen alles aan om er een feestje van te maken, om het leven meer kleur te geven en vooral ons allemaal in te laten zien dat je interieur vooral fun mag zijn. Go bold or go home, luidt in dit nummer het credo.

Om een ode te brengen aan precies dat feestelijke en de komst van een nieuw seizoen, een nieuw hoofdstuk, te vieren verzamelen wij items waar je direct een glimlach van krijgt. Van oor tot oor. Bereid je in ons outdoor dossier alvast goed voor op het ultieme buitenleven, speciaal voor die zwoele zomeravonden. We gaan ook in gesprek met drie verschillende bloemkunstenaars over het belang van hun werk. Presenteren de highlights die we afgelopen januari met de redactie in Parijs hebben gespot. En brengen een nieuwe rubriek uit: Stijlkamer. Zo gaan we bewuster om met trends, stappen we van de vluchtigheid af en selecteren items waar je juist een leven lang van wilt genieten. We trappen af met het thema Flower Power. Als kers op de taart tippen we acht adressen midden in de natuur om weer volledig op te laden en interviewen we kunstenaar Tony Jouanneau, wiens werk ik geheel toevallig scoutte tijdens de opening van de nieuwe Dior Boutique Store op de Dam in Amsterdam. Zijn werk heeft iets magisch, iets lichts en haast iets poëtisch. Ik kan daar echt uren naar kijken. 

Wat ik ook uren kan doen, is doorbabbelen over de wondere wereld van het interieur, maar daar is een editorial eigenlijk altijd te kort voor. Om die reden wil ik jullie dan ook vragen om Stijlcast, dé podcast op het gebied van interieur, styling, design en kunst te volgen van Marjolein Dekkers. Zij schoof eind februari gezellig bij mij aan de keukentafel aan, wat uiteindelijk resulteerde in een warm en vooral erg gezellig gesprek. De uitzending is inmiddels live. Ik hoor heel graag wat jullie ervan vinden, laat het vooral weten! 

Een fijne lente gewenst, 

Lorraine Dunkley 

Hoofdredacteur

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Back to top