Overslaan en ga direct naar de inhoud

Lorraine Dunkley: 'Wat een baan, gaat er door mijn hoofd heen'

Lorraine Dunkley. Fotografie Merel Daantje.
Lorraine Dunkley. Fotografie Merel Daantje.

Lorraine Dunkley is hoofdredacteur van Residence. Deze maand schrijft ze over reizen en inspiratie op doen. 

Op het moment van schrijven zit ik op zo’n 9000 meter hoogte in het vliegtuig richting Milano Linate Airport. Ik heb 1 uur en 40 minuten op de klok met een leeg Word-document voor mij. De komende vier dagen dompel ik mij, samen met een handvol lieftallige collega’s, onder in al het moois dat Milaan Design Week op het wereldtoneel zal tonen. Journalisten en andersoortige pers vanuit alle hoeken van de wereld vliegen over naar dé belangrijkste designbeurs van het jaar. Mensen uit Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Afrika, Europa: alles en iedereen ontmoet elkaar in Milaan. Vier dagen lang met onze grootste adverteerders afspreken, opkomend talent scouten, dineren met internationale ontwerpers en pr-bureaus in de late avonduren waarin de zon al afscheid van ons heeft genomen, en nog véél latere cocktailparty’s georganiseerd door gerenommeerde namen uit het vak. Je hoort het al, het is de leukste en tevens drukste week van het jaar. Slapen doen we daarna wel, Milaan wacht niet. Nooit. Wat een baan, gaat er door mijn hoofd heen. 

Niet alleen in de lucht, maar ook te land, op de redactie, gaat het gehele productieproces door. Over zes dagen (drie dagen na terugkomst uit Milaan) staat de volgende deadline gepland en leveren we het gehele drukklare nummer bij onze drukkerij aan. Ook dit wacht niet. Terwijl ik in de lucht hang en deze zin schrijf, stromen er nog prachtige advertorials binnen van idem partners die geschreven en opgemaakt moeten worden. Advertenties dienen goedgekeurd te worden volgens de harde specificaties, de cover moet ik nog definitief een klap op geven samen met onze art director Annet Dekker, de gehele editie van voor tot achter in de late avonduren proeflezen, de kleurproeven controleren en daarmee ook de definitieve (Pantone-) kleuren voor op de cover kiezen, het bladritme er juist in zien te krijgen, de plank definitief indelen, de gewenste paginaposities van adverteerders definitief toezeggen. Wat een baan, gaat er wederom door mijn hoofd heen.

Om de cirkel rond te maken, reizen we in deze editie vooral over zee naar de volgende designbestemmingen, met water in de hoofdrol. Zo duiken we eerst in de geschiedenis van de Bretonse streep en selecteren items die dit klassieke motief knap eer aan doen. Zoeken we in het uitgebreide badkamerdossier de hoognodige verkoeling op, waar we in de zomermaanden zo naarstig naar snakken. Reizen we via Haarlem af naar Zuid-Italië en Indonesië voor de mooiste binnenkijkers waar water een grote rol speelt. Tippen we de meest exclusieve eilandhotels waar de redactie komende zomer maar al te graag wil neerstrijken. En vertelt Nadine van den Bosch je alles over de verbinding met water in de wondere wereld van de kunsten. 

Komende zomer trotseer ik zelf de Atlantische Oceaan om samen met mijn man een rondreis door Brazilië te maken. Ik wil al heel lang een bezoek brengen aan kunstwalhalla Instituto Inhotim. Een gigantisch openluchtmuseum en art center te midden van maar liefst 140 hectare jungle en botanische tuinen. Dit bovenop de 250 hectare die gewijd is aan de Inhotim Private Natural Heritage Reserve (RPPN). Kaira van Wijk voorzag ons alvast van een verrukkelijk voorproefje, lees hier alles over in het kunstkatern verderop in dit nummer. Ik kan niet wachten om de mooiste highlights van de reis met jullie te delen in de edities die komen gaan. Kortom: bladen maken doe je overal. Te land, ter zee en in de lucht. Geniet van deze bijzondere editie!

Liefs, 

Lorraine Dunkley
Hoofdredacteur

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Lorraine Dunkley

Back to top