Overslaan en ga direct naar de inhoud

Out of office & terug naar de natuur: tips voor een ontspannende vakantie

Fotografie: Roy Schepers.
Fotografie: Roy Schepers.

Vandaag behandelen we deel twee van onze Out Of Office-serie, waar we ingaan op de meest rustgevende  vakantiebestemmingen ter wereld. Hier kun je onthaasten, terug naar de natuur. Genieten van het simpele, het zijn allemaal dingen waar we in ons vaak hectische leven hard op zoek naar zijn. 

Cambodja, utopie van duurzaamheid 

De vanuit Bangkok en Bali werkzame Amerikaanse landschapsarchitect, architect en interieurontwerper Bill Bensley is op dit moment een van de meest toonaangevende ontwerpers op het gebied van het ontwerpen en inrichten van hotels. Hij heeft meer dan 200 horecaprojecten in 50 landen ontworpen, waaronder recentelijk Capella Hanoi en Ubud en Rosewood Luang Prabang. Maar het paradepaardje is zijn eigen Shinta Mani Wild in Cambodja. Hier komen al zijn dromen bij elkaar die hij bij het maken van het perfecte vakantieparadijs voor ogen heeft. Of zoals hij het zelf noemt ‘een utopie van duurzaamheid’. Midden in de jungle laat hij in zijn kamp met vijftien tenten zien dat design, gastvrijheid en natuur samen kunnen komen. Een bijkomende reden voor een bezoek aan zijn project is dat je de Shinta Mani Foundation ondersteunt. Deze organisatie heeft onder andere een eigen ‘hotelschool’ voor de kans- arme bevolking en helpt afgestudeerden om werk te vinden.

Wil je meer informatie of een kamer boeken? Kijk dan hier.

Fotografie: Bensley.
Fotografie: Bensley.
Bensley. Fotografie: Elise Hassey.
Bensley. Fotografie: Elise Hassey.

Griekenland, zelf olijfolie produceren

In de Griekse oudheid werd olijfolie ook gebruikt tijdens magische rituelen die je naar de bron van het leven konden brengen. Daarbij speelden de reinigende en levensopwekkende krachten van olijfolie een voorname rol. Wat is er dan leuker dan tijdens je vakantie je eigen olijven te plukken en ingewijd te worden in het vervaardigen van dit o zo fijne levenselixer. De studio’s Olivia’s Kamaria zijn dé plek waar je tijdens het oogst- seizoen van de olijven, vanaf september, terecht- kunt. Het is een initiatief van Arjan en Cristel van der Mooren, die het Brabantse hebben verruild voor dit dorp op het vasteland van Griekenland in het uiterste zuidwestelijke puntje van de Peloponnesos, een gebied dat nog nauwelijks door het toerisme is ontdekt. De in geel en blauw ingerichte studio’s midden in de olijfgaarden hebben elk een privé-patio met zitje en privé- minipool en zijn een klein paradijs om ons drukke leven te ontvluchten. 

Wil je meer informatie of een kamer boeken? Kijk dan hier.

Fotografie: Roy Schepers.
Fotografie: Roy Schepers.

Italië, Monnikenleven

Dichter bij het leven van een monnik kun je niet komen dan tijdens een verblijf in Eremito Hotelito Del Alma. Het ligt in het eenzame berggebied van Umbrië en is gevestigd in een veertiende-eeuws gebouw dat door kluizenaars als schuilplaats werd gebruikt. Het is de plek voor de soloreiziger of wanneer je samen met je partner tijdens lange wandelingen en inspirerende meditatiesessies over de diepere betekenis van het leven wilt nadenken. Het hotel is een initiatief van modeontwerper Marcello Murzilli, die wereldfaam verwierf met de opening van Hotelito Desconocido aan de westkust van Mexico. En net als bij Desconocido is het interieur- design van Eremito tot in de kleinste details van een onnavolgbare eenvoud, waarbij alleen natuurlij- ke materialen uit de omgeving zijn gebruikt. ‘Echte luxe is voor mij, nu net als in het verleden, de herontdekking van en waardering voor het essentiële’, zoals Murzilli het zelf noemt.

Wil je meer informatie of een kamer boeken? Kijk dan hier.

Fotografie: Eremito.
Fotografie: Eremito.
Fotografie: Eremito.
Fotografie: Eremito.

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top