Te midden van de Utrechtste heuvelrug ligt Parc Broekhuizen. Een landgoed omgetoverd tot een luxe boetiekhotel met sterrenrestaurant en restaurant. Het Park, omgeven door fantastische vergezichten, roept op tot bezinning en totale overgave.
Het complex biedt oneindig veel mogelijkheden. Het koetshuis, de oranjerie en talloze andere ruimtes geven de gelegenheid voor zakelijke bijeenkomsten en vergaderingen, het vieren van bruiloften maar ook de levensgenieters en natuurliefhebbers onder ons kunnen hier heerlijk vertoeven.
Een plek die je niet snel zal vergeten. Het gebouw ademt sfeer en cultuur, dat is ook niet zo vreemd gezien haar rijke geschiedenis. Begin twaalfde eeuw trokken welvarende zakenlui uit Amsterdam massaal naar de Utrechtse Heuvelrug om daar buitenhuizen te bouwen.
Het hoofdgebouw in haar huidige vorm dateert uit 1810. Door brand is het gebouw in 1906 verwoest. Na de brand zijn de erkers en de vier iconische zuilen toegevoegd aan het gebouw waarvan de vormen in eerste instantie vrij recht waren. Verschillende families hebben het landgoed bewoond, waaronder de familie van Broeckhuysen. De voorgevel draagt dan ook het wapen van deze familie.
Het interieur
Nadat het Nationaal Instituut voor Natuurbeheer kantoor hield in het hoofdgebouw is in 2011 de restauratie begonnen wat heeft geleid tot het boetiekhotel en restaurant zoals het er nu uitziet.
De inrichting van het hoofdhuis, het koetshuis en de bistrot zijn volledig onder handen genomen door interieurontwerper Judith van Mourik. Zij baseerde het ontwerp van Parc Broekhuizen op de plek en de historie van het landgoed en werd terecht bekroond met de internationale Leading Design Award en Entree Award voor Best Hotel Design.
'From scratch beginnen met het ontwerp van een pand met zo’n duidelijke historische identiteit is iets wat ik heel graag doe. Ik hou ervan originele elementen te benadrukken en tegelijkertijd een vernieuwend beeld te creëren. Als interieurarchitect mag je dingen maken waarvan je hoopt dat ze iconisch worden. Vooral voor een hotel of restaurant geeft het de mogelijkheid om mensen iets bijzonders te laten beleven', vertelt Judith. 'De natuur van de Utrechtse Heuvelrug an sich is al prachtig. Daar doemt dan ineens dit sprookjesachtige landgoed op. Er is zoveel om je over te verwonderen, dat sentiment geeft het interieur ook. Restaurant Voltaire is outgoing, flamboyant, sexy, los. Voor een sterrenkeuken vrij vernieuwend. De serre (trouw- en vergaderzaal) is juist weer ingetogen, met veel aandacht voor de natuur. De blauwe schilderijzaal heeft een meer bold karakter. Een ode aan de ridders, die ook op een levendige en humoristische manier terugkomen in de huisstijl van het hotel.'
Restaurant met karakter
Naast een overnachting kun je ook heerlijk uit eten in sterrenrestaurant Voltaire. De keuken valt onder de verantwoordelijkheid van chefkok Arturo Dalhuisen, voormalig chefkok van Grand Hotel Krasnapolsky waar hij zijn eerste Michelin ster behaalde. Door de aanwezigheid van de historische moestuin, waar producten groeien die goed combineren met de elegante kookstijl van Arturo, komt zijn signature volledig tot zijn recht. De bijpassende wijnen verzorgd door Maître-sommelier Arnold Zwartkruis maken de beleving helemaal af. Een echte aanrader als je jezelf een keer in de watten wilt leggen.
Bistro LOF
Onder leiding van chef Ewout Eleveld en restaurantmanager Sjef Verbruggen kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren in de bistrot van Parc Broekhuizen. Een rustieke beleving door het volledig gerestaureerde interieur met grote houten balken. De inrichting sluit, eveneens als de rest van het hotel, goed aan bij het concept van het restaurant. De bourgondisch getinte menukaart bestaat uit gerechten zoals coquilles en Hollandse biefstuk en boerderij kipfilet.
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.