Overslaan en ga direct naar de inhoud

Urban Oasis, een keuken geïnspireerd op natuurlijke elementen

Urban Oasis van Poggenpohl
Urban Oasis van Poggenpohl

Soms zoekt het moderne levensgevoel naar eenvoud. Poggenpohl interpreteert de keuken 'Urban Oasis' met archetypische elementen als een verleidelijke oase. Water en vuur vormen de tegenpolen, met een ronde tafel als ontspannings- en inspiratieplek.

De waterplaats heeft een terrazzo-uitstraling en geeft een gevoel van verfrissing. Het water stroomt zachtjes uit een minimalistische opening en loopt weg via een voeg in een langwerpige afvoer van Italiaans steen. De overgang tussen wand en afvoerelement is mooi afgerond, wat een vloeiende uitstraling geeft. Het robuuste oppervlak voelt natuurlijk en langdurig gebruikt aan, met kalksteendeeltjes en kwarts die een kleurrijk effect creëren.

Het kookgedeelte aan de andere kant is minimalistisch en omvat een rechthoekige uitsparing voor de vuurplaats met gaspitten. Het zwart van de branders contrasteert scherp met het lichte matgrijze staal en sluit tegelijkertijd aan bij het kleurenpalet van het terrazzo. Het warm gewalste staal heeft een warmere grijstint wat zorgt voor een fluweelachtig uitstraling.

Een ronde tafelblad, gemaakt van matzwart gebeitst eikenfineer, verbindt de +SEGMENTO-kasten van de bar als een scharnier. Het grijs van de zijdeachtige oppervlakken blijft op de achtergrond, zodat de hoge +VENOVO-kast opvalt. Met zijn pompoenkleur steekt het meubel prachtig af tegen de donkere achtergrond, waar Portugese tegels met de hand zijn gemaakt om de moderne uitstraling te ondersteunen. Het lage +VENOVO-dressoir maakt optimaal gebruik van zijn stemmige kleur, met een fluweelachtig matte lak voor het corpus en een metaalachtige glans voor het onderstel.

Naast het samenspel van geometrische vormen is er nog een detail dat de charme van dit keukendesign bepaalt: een enkele knop op de greeploze fronten van de kasten trekt de aandacht. Deze knop is bekleed met terrazzo en dient als een nauwkeurig pronkstuk, waarmee een geïndividualiseerd concept wordt nagestreefd.

Meer lezen? poggenpohl.nl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Poggenpohl.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top