Overslaan en ga direct naar de inhoud

De nieuwste keukens van Poggenpohl met Rosso Lepanto-marmer zijn een lust voor het oog

Het massieve marmeren werkblad lijkt te zwemen.
Het massieve marmeren werkblad lijkt te zwemen.

Met een keuken van Poggenpohl weet je dat je goed zit. De Duitse producent van luxe keukens uit Herford presenteerde onlangs hun nieuwste collectie. Een lust voor het oog met de nieuwste technologieën.

De keuken is het levendige middelpunt van iedere woning. De plek waar we met een glas wijn de dag bespreken, terwijl de meest uitgebreide (of wellicht makkelijke) gerechten worden bereid. De plek waar we herinneringen maken en ophalen. Niet zo gek dat het er piekfijn uit moet zien. Dat kan met de nieuwe keukens van Poggenpohl. Zij willen met de nieuwe collectie een ‘statement naar de toekomst’ maken. Nieuwe technologieën worden gevierd rondom het thema Spotting New Dimensions.

De keuken maakt deel uit van een architectuur die leefruimte combineert met het leven zelf en door gepersonaliseerde functies en intuïtief gebruik, wordt het een uitdrukking van iemands persoonlijkheid’, vertelt het Duitse bedrijf. Geïnspireerd door vakanties in Zuid-Europa zie je in de nieuwe collectie van Poggenpohl een combinatie van terrazzo en smoked oak (gerookt eiken).

Een aanrecht en geïntegreerd fornuis van Poggenpohl.
Een aanrecht en geïntegreerd fornuis van Poggenpohl.

Er is gekozen voor Rosso Lepanto-marmer, dat de dieprode kleur van het aanrechtblad verklaart. Dat wordt gecombineerd met eucalyptushout. ‘Traditionele technologie en innovatie komen samen in een eigentijdse interpretatie van luxe. Deze kenmerken worden omlijst door een systemische benadering, gedefinieerd door een opzettelijke combinatie van design en functie, van materialen en kleuren.’

Het grote marmeren blad lijkt uit één blok marmer te bestaan, maar de massieve blokken zijn in werkelijkheid onzichtbaar samengevoegd tot een langwerpig werkblad. Vervolgens ‘zweeft’ het boven de verlichte eucalyptus kasten.

Kijk hier voor meer informatie over Poggenpohl

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top