Overslaan en ga direct naar de inhoud

5 x restaurants die je niet wilt missen tijdens een bezoek aan Rotterdam

Mevrouw Meijer in Rotterdam.
Mevrouw Meijer in Rotterdam.

Staat er voor jou een bezoek aan Rotterdam op de planning? Dan hebben wij 5 tips voor leuke restaurants in Rotterdam. Van een restaurant in het centrum van Rotterdam tot het beste restaurant van de stad.

Rotterdam heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld als een hippe, eigentijdse stad. In hotels, restaurants en bistro’s streken moderne koks neer. De sfeer was niet meer het Rotterdam van twintig jaar geleden, waar opgestroopte mouwen de boventoon voerden. In industriële panden zijn galeries gevestigd en in leegstaande terminals worden toonaangevende kunstbeurzen georganiseerd.

Grand Cafe Restaurant LOOS
Grand Cafe Restaurant Loos werd oorspronkelijk geopend in 1908 aan het Hofplein. Nadat het zwaar was beschadigd bij het bombardement op Rotterdam, sloot het café haar deuren. Maar gelukkig ging het weer open in 1988, ditmaal gevestigd in het monumentale Atlantic huis, tegenover de historische Veerhaven. Het is één van de bekendste grand cafe-restaurants van Rotterdam en dat komt niet alleen door de geschiedenis en de locatie, want ook de sfeer en het menu is voortreffelijk. 

Bekijk het restaurant hier

Grand Cafe Restaurant LOOS.
Grand Cafe Restaurant LOOS.
Rotterdam.
Rotterdam.

Mevrouw Meijer, Restaurant
Restaurant Mevrouw Meijer is een authentieke bistro. Een geliefde en vertrouwde zaak waar alles draait om lekker, eerlijk en seizoensgebonden eten en drinken in een quasi Franse entourage: ongecompliceerd maar met veel aandacht voor detail. 

Bekijk het restaurant hier

Mevrouw Meijer, Restaurant.
Mevrouw Meijer, Restaurant.

Restaurant GOUD
GOUD is een sfeervol high-end restaurant van de welbekende tv-chef Herman den Blijker. Het restaurant biedt een mooi uitgebreid menu met elke dag verse producten naast de kaart. In het restaurant is ook de bar een uitstekende plek om, onder het genot van een cocktail, GOUD te ontdekken en de sfeer te proeven. Op vrijdag en zaterdag avond is er een afwisselende programmering in de vorm van entertainment. Informatie over de programmering is te vinden op alle social mediakanalen van GOUD. Open van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner, en op maandag en dinsdag is het mogelijk te reserveren voor exclusieve events. 

Bekijk het restaurant hier

Een maaltijd bij Goud.
Een maaltijd bij Goud.
Restaurant Goud in Rotterdam.
Restaurant Goud in Rotterdam.

Restaurant Héroine
Héroine is een eigentijds restaurant, verstopt in de zuidelijke vleugel van een historisch monument in het hart van Rotterdam. De grote open ruimte is een plek waar eenvoud en luxe samenkomen. Het menu bevat gerechten die geïnspireerd zijn op keukens van over de hele wereld. In het weekend kun je er ook lunchen. 

Bekijk hier het restaurant

Restaurant Héroine.
Restaurant Héroine.

Bonustip Markthal
Iedereen die van goed eten houdt, komt aan z’n trekken in de Markthal. Hier vind je ingrediënten en etenswaren uit alle windstreken. En dat voor gangbare prijzen. Proef de authentieke smaak van thuis, of maak een culinaire ontdekkingsreis. Ook andere zintuigen worden voldoende geprikkeld. De binnengevel van de Markthal is een kunstwerk op zich, het is bekleed met 11.000 m (twee voetbalvelden) groot kunstwerk van Arno Coenen en Iris Roskam, getiteld Hoorn des Overvloeds. Deze titel verwijst naar de Cornucopia, een hoorn uit de Griekse mythologie die overvloed en verzadiging symboliseert. 

Bekijk de Markthal hier

Markthal Rotterdam.
Markthal Rotterdam.

Fotografie: Ester Gebuis.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top