Overslaan en ga direct naar de inhoud

Rust en stilte: Mongolië

Weg van alle drukte, weg van al het lawaai, weg van de grote stad. Dit is waar we vaak van dromen. Residence presenteert de serie 'rust en stilte', plekken om te genieten van de natuur, kunst, onvergetelijke diners en slaapplekken in alle rust en stilte om weer de broodnodige inspiratie op te doen. 

We vervolgen onze reis naar die volgende absolute stilte bestemming in Mongolië. Ga naar de plek waar zich de oorsprong van het grootste rijk van de wereld bevond. Toen Dzjengis Khan het in de dertiende eeuw eeuw was gelukt om de Mongoolse stammen te verenigen, lukte het qua oppervlakte het grootste aaneengesloten imperium in de wereldgeschiedenis te stichten.

Three Camel Lodge is een unieke accommodatie gelegen in het Mongolische gedeelte van de Gobiwoestijn. Het is ontworpen als een ecologische lodge waarbij de strenge regels van de organisatie Stay Beyond Green strikt zijn toegepast. Bij de architectuur is gebruikgemaakt van de traditionele gers- of yurt-tenten (Mongolische nomadententen) als gastenverblijven. De 40 tenten zijn traditioneel ingericht en bieden een authentieke ervaring van het leven in de Gobiwoestijn. Tijdens trektochten te voet of, zoals de nomaden het al eeuwenlang doen, met een paard maak je op een indrukwekkende manier kennis met de schoonheid van de Gobiwoestijn.

Meer informatie of een yurt boeken in Three Camel Lodge? Dat kan hier.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top