Overslaan en ga direct naar de inhoud

Inspiratie opdoen voor de badkamer, hoe doe je dat?

Klinge & Fitzgerald Fotografie: Christoffer Regild/Living Inside
Klinge & Fitzgerald Fotografie: Christoffer Regild/Living Inside

Heb je plannen om je badkamer te verbouwen? Wil je de badkamer opfleuren of wil je een geheel nieuwe badkamer? Dan is het goed om eerst inspiratie op te doen. De badkamer is namelijk een belangrijke ruimte. Bovendien kan het veel tijd en geld kosten om de badkamer volledig te renoveren. Wordt het toch hoogst tijd, dan kun je dit dus maar beter goed aanpakken. Wij geven je graag een aantal handige tips, zodat jij erop toe kunt zien dat de badkamer straks echt goed op jouw persoonlijke wensen aansluit.

Online kun je veel inspiratie vinden
Het internet staat boordevol informatie en afbeeldingen. Als je inspiratie wilt opdoen voor in je eigen woning, of specifiek voor in je badkamer, kun je hier heel goed gebruik van maken. Online kun je namelijk veel badkamer inspiratie en moodboards vinden. Afbeeldingen van andere badkamers kunnen je helpen nagaan wat je nu precies mooi vindt. Maar ook moodboards kunnen ontzettend nuttig zijn. Deze helpen je namelijk om een uniforme stijl aan te houden voor in de badkamer.

Ga na wat mogelijk is met de beschikbare ruimte
Besluit je om inspiratie op te doen? Dan is het belangrijk om ook goed na te gaan wat mogelijk is met de afmetingen van jouw badkamer. In een ruime badkamer kun je bijvoorbeeld een groot bad plaatsen, maar in een kleine badkamer is dat meestal geen optie. Het is verstandig om het meetlint er even bij te pakken als je plannen hebt om je badkamer opnieuw in te richten. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen of een badmeubel van 120cm breed goed in de badkamer past.

Soms kunnen ook magazines nuttig zijn
Als je inspiratie op wilt doen voor in je woning of specifiek de badkamer, kan het ook een goed idee zijn om er een magazine bij te pakken. Er zijn verschillende tijdschriften die erg nuttig kunnen zijn als je wooninspiratie op wilt doen. Deze tijdschriften staan vol mooie foto’s en leuke tips. Je kunt er ook voor kiezen om zelf foto’s uit te knippen, zodat je je eigen moodboard kunt maken.

Bezoek een showroom
Sommige mensen doen het best wooninspiratie op door meubels, tegels en accessoires echt met eigen ogen te bekijken. Gaat dit ook op voor jou? Dan kun je ervoor kiezen om een showroom te bezoeken! Op die manier kun je verschillende sanitairopties bekijken. Maar ook is het sanitair vaak zo opgesteld dat je meteen inspiratie kunt opdoen voor de badkamer als geheel.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tegeldepot.nl.

Abonneevoordelen

1.

In huis zonder verzendkosten en nog voordat het magazine in de winkel ligt.

2.

Acht keer per jaar ultieme inspiratie.

3.

Veel voordeliger dan losse edities.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top