Overslaan en ga direct naar de inhoud

Romantische restaurant tips in Rotterdam, Amsterdam én Utrecht voor Valentijnsdag

Op de kaart van ARCA vind je Portugese recepten met Aziatische invloed.
Op de kaart van ARCA vind je Portugese recepten met Aziatische invloed.

Op 14 februari is het weer tijd voor de meest romantische dag van het jaar: Valentijnsdag. Weet jij nog niet waar je jezelf óf je grote liefde mee moet verrassen? Bekijk dan eens deze lijst met (nieuwe) restaurants in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht voor een romantisch avondje uit.

ARCA, Amsterdam

In stijl uit eten in het pas geopende restaurant ARCA in het art’otel in Amsterdam. Het restaurant werkt met de kaart van de met twee Michelinsterren bekroonde Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa. Hij brengt Portugese gerechten met een Aziatische invloed naar Amsterdam. Het etentje sluit je af met heerlijke cocktails.

ARCA Amsterdam.
ARCA Amsterdam.

Liemès, Utrecht

In Utrecht Leidsche Rijn zijn tal van mooie en nieuwe restaurants te vinden. Een daarvan is Liemès Food District. Een nieuwe foodhall met prachtig interieur. Zo bestaat de vloer deels uit hout en deels uit kleurige, in patroon gelegde tegels. Daarnaast staat er in het midden van het restaurant een enorme boom. De banken bestaan uit felle gele stoffering. En het eten? Zoals je bij een foodhall verwacht: heel veel verschillende lekkere keuzes.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Liemès in Utrecht.
Liemès in Utrecht.
Liemès in Utrecht.
Liemès in Utrecht.

OX, Rotterdam

Restaurant OX in Rotterdam is zwart. Helemaal zwart. Op de kaart vind je de Chinese keuken en cocktails. Absoluut een originele plek voor een romantisch avondje uit. Chef Alexander Wong verzorgt de delicate Chinese gerechten en Jacopo Di Domenico is verantwoordelijk voor de cocktails in het restaurant.

OX Rotterdam.
OX Rotterdam.
OX Rotterdam.
OX Rotterdam.

Meer restaurant tips? Kijk ook eens op onze hotspot pagina. Op zoek naar cadeaus om jouw grote liefde te verrassen? We hebben cadeaupagina’s voor hem en haar samengesteld. Shoppen maar!

Tekst: Roel Janssen

INSPIRATIE

Back to top