Overslaan en ga direct naar de inhoud

Residence tipt de mooiste antiek & vintage design winkels

Antiekshop. Fotografie: Anastace Maragos.
Antiekshop. Fotografie: Anastace Maragos.

Een uniek en persoonlijk interieur ontstaat naarmate je in je leven het een en ander verzamelt en bewaard. Van een bijzonder erfstuk tot souvenirs van waardevolle reizen, zo'n object heeft een verhaal en maakt hierdoor je interieur levendig. Wij delen de mooiste antiek en vintage winkels van Nederland.  

Gelukkig hoeft er niet per se een lange reis aan vooraf te gaan. Er ontstaan steeds meer plekken waar we terecht kunnen voor decoratieve spullen mét verhaal. Residence is op onderzoek gegaan en komt met een lijst vintage- en antiekzaken waar een grote kans op slagen is. Mocht het niet meezitten en ga je toch met lege handen naar huis, dan heb je je ogen de kost kunnen geven, want de originele en spraakmakende stukken zijn hier volop aanwezig.

Hekwerk en buitenmateriaal Burbri Antiek Aalsmeer. Fotografie: Burbri Antiek.
Hekwerk en buitenmateriaal Burbri Antiek Aalsmeer. Fotografie: Burbri Antiek.
Antieke deuren bij Burbri Antiek Aalsmeer. Fotografie: Burbri Antiek.
Antieke deuren bij Burbri Antiek Aalsmeer. Fotografie: Burbri Antiek.

BURBRI ANTIEK
Op 10 minuten rijden van Amsterdam zit het familiebedrijf Burbri Antiek. Met een oppervlakte van ruim 5000 vierkante meter kan je hier als ultieme verzamelaar en antiek fanaat je hart ophalen. Grotere meubels zoals vitrinekasten en dressoirs, maar ook fauteuils en eetkamerstoelen zijn hier in overvloed aanwezig. Bijzonder aan deze plek is het grote aanbod aan bouwmateriaal. Zo kun je hier ook terecht voor markant ijzerwerk en antieke deuren. Meer informatie en het online aanbod vind je hier.

ARI
Op de Westerstraat in Amsterdam zit ARI. Een labyrint waar gestapelde meubels en de meest uiteenlopende decoratieve objecten het pad vormen. Voor de rommelmarkt liefhebber is dit een walhalla. Door zijn filmachtergrond heeft Ari een gigantisch assortiment aan spullen waar hij vaak ook nog het één en ander over weet te vertellen. Ga op zaterdag of maandag: dan kun je meteen de Noordermarkt op en vergeet dan niet een stuk appeltaart te eten bij Café Winkel.

vintage schilderijen en lijstjes
vintage schilderijen en lijstjes

KRINGLOPER NAARDEN
Een kringloop is over het algemeen niet hetzelfde als een antiek- of vintage zaak. De voorselectie is nog niet gedaan en dus wordt er een behoorlijk beroep gedaan op je concentratie en uithoudingsvermogen. Er ligt veel, heel veel, en daar kun je snel moedeloos van worden. Maar als je dan die ene parel vindt, geeft dat een enorm voldaan gevoel. In deze kringloop in Naarden word het je redelijk gemakkelijk gemaakt want de keuze is reuze. Vergeet niet langs de schatkamer te lopen want hier hebben de medewerkers al wél een kleine selectie gemaakt van de meest waardevolle tweedehands sieraden en kleding.

ANTIEK CENTRUM ELANDSGRACHT
Een gigantisch centrum waar je als antiek liefhebber uren kan spenderen. Het is gevestigd in een oude Peugeot garage aan het eind van de Elandsgracht. Je vindt er van alles, van sieraden tot oud speelgoed. Het is dan ook de uitgelezen plek als je opzoek bent naar een origineel cadeau. Of je nou 5 of 5.000 euro komt uitgeven, er is voor ieder wat wils. Ook leuk, met de feestdagen stallen ze de mooiste antieke kerstballen uit in een aantal vitrines.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top