Overslaan en ga direct naar de inhoud

Op Internationale Vrouwendag zetten wij deze vakvrouwen in het zonnetje

Bernadette en Charlotte de Geyter en Dr. Maya Angelou.
Bernadette en Charlotte de Geyter en Dr. Maya Angelou.

Het is vandaag vrijdag 8 maart 2024, oftewel: Internationale Vrouwendag. Daarom zetten wij vandaag een aantal inspirerende vakvrouwen in het zonnetje. De redactieleden van Residence hebben ieder één van hun favoriete professionals uitgekozen en vertellen je precies waarom zij hen zo bewonderen.

Iris van Herpen

Carlein Kieboom, Hoofdredacteur Residence: "Haar revolutionaire benadering van modeontwerp heeft niet alleen de modewereld beïnvloed, maar heeft ook een impact gehad op interieurontwerp en architectuur. Van Herpen's gebruik van innovatieve materialen en technieken inspireert niet alleen binnen de mode-industrie, maar heeft ook invloed op de esthetiek en creativiteit binnen interieurdesign. Ik bewonder haar visionaire geest en vermogen om grenzen te verleggen, waardoor ze een inspiratiebron is voor vrouwen wereldwijd." 

Bernadette en Charlotte de Geyter

Carina, Sales en redactie-assistent: "Bernadette en Charlotte de Geyter, het moeder-dochter duo van BERNADETTE Antwerp, zijn beiden al lang een voorbeeld voor mij. De samenwerking tussen moeder en dochter vind ik super inspirerend, daar dromen mijn moeder en ik ook van. Het merk is een verlengstuk van hun eigen persoonlijkheid en een verzameling van verhalen en landelijke avonturen. Ze zijn eigenzinnig en elegant met een moderne twist. Hoewel het alle ingrediënten bezit een tuttig merk te zijn, zorgen de (online) uitingen ervoor dat er een stoer en rauw randje aan wordt gegeven."

DR. MAYA ANGELOU

Bobby Bo, Online redacteur: "Dr. Maya Angelou, de iconische Amerikaanse auteur, dichter en burgerrechtenactivist wordt binnenkort alweer 95 jaar. Als jong meisje kreeg ze al vroeg te maken met enorme uitdagingen waaronder racisme, trauma en armoede. Door middel van haar poëzie, memoires en essays onderzocht ze thema’s als identiteit, zelfexpressie en rechtvaardigheid en daarmee inspireert ze tot op de dag van vandaag talloze mensen met haar wijsheid.
Of je nu een levenslange fan bent of haar werk voor het eerst ontdekt, ik weet zeker dat haar woorden je zullen inspireren in welke situatie je je ook bevindt. Persoonlijke tip van mij: lees haar kinderboek Life Doesn’t Frighten Me ondersteund door de intrigerende werken van Jean-Michel Basquiat."

YOKO NEGI

Lisa, Online redacteur: "Vol bewondering kijk ik elke keer naar de bloemcreaties van Yoko Negi. Haar creaties gaan veel verder dan enkel boeketten: de tafelstukken, flower clouds en ruimtevullende composities komen in allerlei vormen en maten en in de mooiste kleurcombinaties. Een tijd terug had ik via Residence het geluk een workshop van Yoko Negi te mogen volgen en dat was ontzettend inspirerend. We leerden niet alleen naar de bloem te kijken, maar ook naar de vorm van de steel en juist eigenaardigheden daarin te waarderen en te gebruiken in een bloemstuk."

 

CHLOE TOZER

Carmen, Branding sales coördinator: "Toen ik afgelopen november in Australië de winkel van Chloe Tozer, CLO Studios, binnenliep, was ik direct verliefd. Ze heeft een eigen stijl en unieke handtekening, waardoor ik helemaal werd meegenomen in haar wonderland. In de ruimte vol hoogwaardige meubels, kunst en decoratie zag ik een mix van stijlen. Het is lastig er een naam aan te verbinden, maar "het nieuwe landelijk vol kleur" komt aardig in de buurt."

INDIA MAHDAVI

Maartje, Beeldredacteur: "Architect en ontwerper India Mahdavi creëert een kleurrijke wereld vol uitgesproken silhouetten, gedurfde kleurpaletten en verbroken regels. Haar project Villa Medici blijft één van mijn all time favorieten. Ze is vooruitstrevend en doet niet wat al is gedaan, dat vind ik inspirerend."

CATHRINE DE LICHTENBERG

Annet, Art director: "Cathrine de Lichtenberg inspireert mij enorm op Instagram. Met haar kleurrijke interieur zorgt ze voor een dagelijkse dosis vrolijke beelden. Hoe zij met uitgesproken kleuren en gedurfde kleurcombinaties toch een eenheid weet te creëren, inspireert mij keer op keer."

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top