Overslaan en ga direct naar de inhoud

Kunstenaar Daniel Arsham ontwerpt bronzen slot voor Tiffany & Co

Het bronzen slot ontworpen door Daniel Arsham.
Het bronzen slot ontworpen door Daniel Arsham.

Tiffany & Co. kondigt haar nieuwe creatieve samenwerking met Daniel Arsham aan ter ere van de nieuwe Lock-collectie. De lancering bevat een limited-edition armband en een sculptuur, de Bronzen Eroded Tiffany Padlock.

Het ontwerp voor een hangslot is niet zomaar gekozen, de geschiedenis van dit product gaat ver terug. In de late jaren 1800 werden voor het eerst functionerende hangsloten aan de klanten aangeboden.

Vandaag de dag is het hangslot een iconische vorm geworden die in veel ontwerpen van juwelen terugkomt, waaronder de armbanden uit de nieuwe Lock-collectie.

Daniel Arsham met het sculptuur.
Daniel Arsham met het sculptuur.
Armband uit de nieuwe Lock-collectie.
Armband uit de nieuwe Lock-collectie.

De in New York gevestigde kunstenaar Daniel Arsham heeft diverse indrukwekkende projecten op zijn naam staan. Van setdesign voor Merce Cunningham's EyeSpace tot het ontwerpen van de Dior paskamers in L.A. Zijn stijl is tijdloos en komt in verschillende kunstvormen tot uiting.

Hangslot
Het hangslot voor Tiffany & Co. is er één van. 'Het is heel persoonlijk voor mij, maar er zit ook een element van geschiedenis in - een link tussen generaties van ambacht, tussen functie en ontwerp, tussen vakmanschap en schoonheid. De elementen die het mogelijk maken om consequent de sweet spot tussen erfgoed en moderniteit te vinden zijn de elementen die Tiffany zo uniek maken. Ik wilde een kunstwerk maken om dat te vieren.'

Het beeld en de bijbehorende gelimiteerde Lock armband zijn vanaf nu verkrijgbaar in geselecteerde Tiffany & Co. winkels over de hele wereld. Meer informatie vind je hier.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top