Overslaan en ga direct naar de inhoud

(Hotel)tips tijdens de Biënnale in Venetië

(Hotel)tips tijdens de Biënnale in Venetië
(Hotel)tips tijdens de Biënnale in Venetië.

De Biënnale is weer losgebarsten en tot 27 november kunt je genieten van de talloze exposities die er worden gepresenteerd.

Van de 213 kunstenaars uit 58 landen, wiens werken in de Arsenale en de Giardini zijn te zien, is 90 % vrouw. De Nederlandse inzending wordt dit jaar niet in het vertrouwde Rietveld Paviljoen getoond, maar in de Chiesetta della Misericordia in het centrum.

De video-installatie ‘When the body says Yes’ van melanie bonajo (die haar naam zonder hoofdletters spelt) wordt internationaal geprezen. Stop onderweg bij Rubelli voor de mooiste zijden producten, of koop bij PiedàTerre de fluwelen Furlane slippers die de gondeliers traditioneel dragen.

Ga voor de lekkerste cicchetti – Venetiaanse tapas - naar Bar All’Arco en de voor beste polpette - gehaktballen - naar Trattoria Ca’ D’Oro, bij de Venetianen beter bekend als Alla Vedova. Een lunch op het terras van het Cipriani Hotel kun je natuurlijk nooit overslaan, evenals een aperitief in de CIP-bar bij San Marco.

Voor een bijzonder logement moet u zijn bij het Baglioni Hotel: het oudste hotel van de stad, waar het antieke interieur tot in de puntjes wordt onderhouden.

Hier boek je het hotel

Residence Traveller
Sommige mensen maken áltijd plannen, wij kennen dat gevoel. Hier alvast een selectie van inspiratietips, om je volgende reis bij voorbaat tot een onvergetelijke te maken.

Meer reisinspiratie? Lees dan Residence Traveller. Vanaf 30 juni is de eerste editie uit boordevol reisinspiratie. Hier lees je er alles over.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top