Overslaan en ga direct naar de inhoud

Te koop: riante boerderij in Appeltern

Hier komt vroeger en nu samen.
Hier komt vroeger en nu samen.

Wie houdt van een historische uitstraling en de sfeer van vervlogen tijden, hoeft niet in te boeten op luxe en comfort. Sterker nog, in deze boerderij uit eind 19e eeuw komt alles samen.

Een plek uit duizenden, zo laat zich deze woonlocatie het beste samenvatten. De boerderij is, naast bijzonder sfeervol en ruim, voorzien van alle gemakken. En de rustige, landelijke omgeving is in één woord fantastisch.

Ligging op een terp
De woonboerderij luistert naar de klinkende naam ‘Roosenhof ’ en is volledig verbouwd. De ligging op een terp geeft het geheel een extra fraaie uitstraling en ook de opgang met toegangspoort zorgt voor thuiskomen in stijl. De entree met brede stenen opgang ligt aan de zijkant. Ze biedt toegang tot een zeer royale hal met een massief eikenhouten vloer en de originele balkonbalken fraai in het zicht. Vanuit de entree is er door middel van dubbele deuren toegang tot de woonkamer links en de woonkeuken rechts.

Perfectie tot in detail
Net als alles in deze woning is de living bijzonder sfeervol. Van ingebouwde kasten - voorzien van een eigen lichtplan - tot een open haard met hardstenen schouw en van perfect stucwerk en een eikenhoutenvloer tot fraaie plafondbalken: elk detail is even prachtig. Schuifdeuren en suite bieden toegang tot de opkamer, die perfect is als werkplek, maar ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt.

Aan de zijkant van de Roosenhof bevindt zich de zeer sfeervolle entree.
Aan de zijkant van de Roosenhof bevindt zich de zeer sfeervolle entree.

Moderne, nostalgische woonkeuken
Ook de woonkeuken is meer dan indrukwekkend. Hier sieren plavuizen de vloer, die uiteraard is voorzien van vloerverwarming. De lichte kleur van de vloer komt terug in meerdere elementen en contrasteert prachtig met de donker gekleurde massiefhouten keuken. In het kookeiland is een nostalgisch, maar zeer modern Boretti-fornuis met twee ovens geplaatst. De keuken heeft een hardstenen werkblad en is voorzien van diverse inbouwapparatuur.

Nog meer ruimte
Op de begane grond bevinden zich verder nog een riante slaapkamer met ‘walk through’ kleedkamer en een badkamer en suite, met ligbad, inloopdouche en twee wastafels. In de bijkeuken is een kastenwand met spoelbak geplaatst. Leuk detail: hier is een oud stalmuurtje in het zicht gelaten. Doordat de ruimte grenst aan de stallen doet deze momenteel dienst als zadelkamer.

Deze woning wordt aangeboden door De Landerije. In Residence 9 lees je er alles over. 

UITGELICHT

Back to top