Overslaan en ga direct naar de inhoud

COLLECTIBLE, een internationale designfair in Brussel met 21 eeuwse kunst

Isabella Lobkowicz Almost Chairs.
Isabella Lobkowicz Almost Chairs.

In het industrieel erfgoedgebouw Tour & Taxis in Brussel vindt de 6de editie van COLLECTIBLE plaats. Een designfair waar de laatste stromingen worden vertegenwoordigd door hedendaagse ontwerpers. Waar de focus vooral ligt op unieke stukken, op maat gemaakte opdrachten en limited editions.

De deelmemers aan de beurs, waaronder gevestigde en opkomende galerieën, ontwerpstudio's en architecten, worden verzameld door een selectiecommissie, ze komen van over de hele wereld en hebben verschillende achtergronden in de creatieve sector. Namen die tot deze commissie behoren zijn Michelin 2-sterrenchef Nick Bril, algemeen directeur van het MAK Museum Lilli Hollein, architect en ontwerper Glenn Sestig en vice-kanselier van het London Royal College of Art Dr. Paul Thomson.

Ter gelegenheid van de 6e editie lanceert COLLECTIBLE twee nieuwe rubrieken. NIEUWE GARDE is daar één van, hier kun je het beste van nieuwe galerijen die onlangs zijn geopend vinden. ARCHITECT ONTWERPER vertelt het verhaal achter architecten en interieurontwerpers, geselecteerd door Nicolas Schuybroek, die recent ontwikkelde meubelstukken zal presenteren. 

De CURATED-sectie van dit jaar wordt geleid door de internationale ontwerper en kunstenaar Leo Orta. 'Wat is jouw verhaal?' zal de aandacht leggen op de samenwerkingen die een nieuwe generatie makers samen opbouwt.

De beurs gaat op 9 maart van start en duurt tot en met 12 maart. Meer informatie over de beurs en het programma vind je hier en in de Residence die nu in de winkel ligt, of bestel in onze webshop. Wil jij kans maken op kaarten voor de beurs? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Residence via onderstaande link. Ben je al lid van onze nieuwsbrief, maar wil je toch kans maken? Mail dan naar  onder vermelding van 'COLLECTIBLE 2023’ en wie weet maak je kans!

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top