Overslaan en ga direct naar de inhoud

Duurzaam reizen? Bekijk dan eens Colégio Charm House in Portugal

Colégio Charm House.
Colégio Charm House.

Wij weten uit ervaring hoe lastig de keuze kan zijn: welk hotel gaan we boeken voor onze volgende reis? Vandaag een tip: het pas geopende Colégio Charm House.

Vorig jaar ging met de opening van Colégio Charm House een lang gekoesterde droom voor Cristina Guevara en José Carlos Gonçalves in vervulling. Het familieproject, hun dochter en schoonzoon werkten ook mee, moet een thuis zijn voor families, koppels en alleenstaanden. Het ligt in het centrum van het stadje Tavira aan de monding van de rivier de Gilão met de beroemde Romeinse brug. Oorspronkelijk was het pand gebouwd als een typisch 18e eeuws stadspaleis met een eigen kapel.

Een kamer in het hotel.
Een kamer in het hotel.

Vervolgens werd het een jongensschool en daarna een Colégio. Nadat het 30 jaar leeg had gestaan verbouwde de familie het tot dit hotel met 20 kamers en suites. Sommige hebben een eigen zwembad en jacuzzi, andere delen er eentje met twee andere kamers. De inrichting is uiterst speels en de witte muren en kleurrijke, veelal traditionele objecten geven je het landelijk gevoel van hedendaags Portugal. Een uitgebreid ontbijt wordt geserveerd met producten uit de omgeving. En op verzoek verzorgen ze ook een diner met traditionele gerechten.

Hier boek je het hotel

In Residence Traveller delen we hoteltips en restaurants, omdat het lastig is welk hotel te boeken voor je volgende reis. Om je op weg te helpen hebben we een selectie gemaakt van exclusieve hotels. Exclusief in de ruimste zin des woords, maar in elk geval met een geheel eigen design. En dat kan variëren van superklassiek tot superminimalistisch. Hier bestel je Residence Traveller

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top