Overslaan en ga direct naar de inhoud

Carlein Kieboom: ‘Dit is de tijd om inspiratie op te doen, plannen te maken en die ook echt te gaan uitvoeren. Een frisse start’

Carlein Kieboom
Carlein Kieboom

Welkom in het nieuwe jaar! Een frisse start. Tijd om inspiratie op te doen, plannen te maken en die dan ook echt uit te gaan voeren. De jaarplanning van Residence ligt al klaar. Ik kan niet wachten om alle ideeën werkelijkheid te zien worden. Het belooft een heel mooi jaar te worden.

Dit jaar wordt hopelijk ook mijn eigen grote woonwens realiteit: een grondige verbouwing waarbij we eindelijk die grote keuken als warm hart van ons huis gaan krijgen en waarbij alle objecten en designmeubelen die we in de loop der jaren hebben verzameld de plek krijgen die ze verdienen.

Alles begint met inspiratie. Dat weten ook Thong Lei en Anne Noordam van Decoration Empire. In deze uitgave vertellen ze hoe ze beginnen met een ideeënbord en dan gaan ‘pingpongen’. Zo groeit er iets moois. We kijken ook binnen in hun eigen huis: een monumentale rentmeesterswoning uit 1642 in Schoonhoven die ze, zoals ze zelf zeggen, ‘tijdloos, classy en met charisma’ hebben ingericht.

Inspiratie genoeg in deze editie waarin maar liefst vijf binnenkijkers staan. Persoonlijk vind ik de manier waarop Dutch Stock Design de jarendertigwoning in Amsterdam een new-century look heeft gegeven, echt fantastisch. Maar voor het elegante, tijdloze interieur van de Ierse boerderij kan ik ook warmlopen. Of het Parijse herenhuis waar Amélie de Chalard woont in haar eigen galerie. Hoe heerlijk is dat?

Natuurlijk hebben we in deze Residence ook weer een groot dossier over een van mijn lievelingsthema’s: verlichting. Een lamp met een mooi design en goed licht kan echt betoveren. Kijk maar. Je wordt er blij van in deze donkere dagen.

Als je dan na deze overvloed aan inspiratie even niet aan je huis wilt denken, kun je altijd nog plannen maken om er even tussenuit te gaan. Liefst deze winter nog, als het kan. De Abruzzen in Italië is een bijna vergeten Italiaanse regio waar je in de winter perfect kunt afdalen én opladen. Of reis naar een van de serene spa’s om jezelf even heerlijk te laten verwennen.

Deze editie is gemaakt om bij weg te dromen, plannen te smeden én fris van start te gaan. Geniet ervan!

Een schitterend 2024 gewenst!

Carlein Kieboom
Hoofdredacteur a.i.

Back to top