Overslaan en ga direct naar de inhoud

Carlein Kieboom: 'Ik viel als een blok voor de originele en-suitedeuren met kleurrijk gebloemd jugendstilglas'

Carlein Kieboom
Carlein Kieboom

Vorige maand waren we met Residence in Milaan naar de Salone del Mobile, waar we een explosie aan interieur-inspiratie hebben opgedaan. De schoonheid en kleuren die we daar bij verschillende merken, designers en kunstenaars hebben gezien, waren echt overweldigend.

Dit gevoel, dat je instant verliefd kunt worden op iets, had ik ook toen we zes jaar geleden ons huidige herenhuis kochten. Ik viel als een blok voor de originele en-suitedeuren met kleurrijk gebloemd jugendstilglas in onze slaapkamer. Ik hou van huizen met originele of bijzondere details en vind het mooi om die aan te vullen met kleuren en kunst. Het zijn onmisbare sfeermakers, vind ik. Nog steeds word ik elke ochtend vrolijk wakker als ik het licht door het glas van de deuren zie schijnen.

In deze uitgave van Residence brengen we een ode aan alles wat ons interieur kleurt en laten we zien hoe je met kleurrijk design een verhaal kunt vertellen en persoonlijkheid aan je huis kunt geven. Net zo tijdloos en onvoorspelbaar, als het huis van interieurarchitect Miriam Frowein. In een voormalig kantoor met een nogal merkwaardige indeling creëerde ze een interieur met een unieke mix van kleuren, kunst en patronen. Ook hier word je gelukkig van.

Als je op zoek bent naar kleurrijke kunst in je interieur, kijk dan vooral ook naar de foto’s van Anouk van Tetering – met recht statement pieces die de schoonheid van het detail laten zien – en de glanzende, met epoxy afgewerkte, schilderijen van Maryse Ceha. In dit nummer vertellen ze waar zij hun inspiratie vandaan halen.

We spraken ook met interieurontwerper Brecht Murré en keken rond in haar huis en atelier, waar geen enkele witte muur te vinden is. Kleur is voor haar een manier om laagjes warmte aan een interieur te geven. Kleur is daarom ook, vanzelfsprekend, het thema in ons welbekende Dress Your Home dossier.

Ik hoop dat deze Residence voor jou ook een explosie van inspiratie zal zijn. Of je nu op zoek bent naar subtiele accenten of een gedurfd statement wilt maken, er is voor elk wat wils.

Enjoy!

Carlein Kieboom
Hoofdredacteur

Jugendstil en-suite in mijn slaapkamer. Fotografie: Carlein Kieboom
Jugendstil en-suite in mijn slaapkamer. Fotografie: Carlein Kieboom
Zin in de zomer dankzij Paola Lenti. Fotografie: Carlein Kieboom
Zin in de zomer dankzij Paola Lenti. Fotografie: Carlein Kieboom

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Carlein Kieboom

Back to top