Overslaan en ga direct naar de inhoud

Carlein Kieboom: ‘Je tuin verdient net zoveel aandacht en liefde als het interieur van je huis’

Carlein Kieboom in Museum Voorlinden
Carlein Kieboom in Museum Voorlinden

Terwijl de dagen langer worden, de zon vaker schijnt en het groene blad weer terugkeert aan de bomen, worden we allemaal vervuld met een gevoel van blijheid en hernieuwde energie. Want laten we eerlijk zijn, wie kan er nou niet genieten van die heerlijke lentedagen waarop de tuin transformeert tot een extra kamer vol leven en kleur?

Zelf hou ik ook ongelooflijk veel van het buitenleven. Ik word zo gelukkig van lange warme avonden buiten in de tuin of op het strand. Onlangs had ik het voorrecht om naar het betoverende Milaan te reizen, waar we een exclusieve preview kregen van de nieuwste collecties van enkele van de meest vooraanstaande Italiaanse merken. In deze editie hebben we een speciaal outdoor living-dossier samengesteld met heel veel nieuwe items en trends op dit gebied. Van de mooiste buitenbanken en vloerkleden tot ligbedden, alles wat je nodig hebt om je eigen tuin om te toveren tot een waar paradijs. De tuin verdient namelijk net zoveel aandacht en liefde als het interieur van je huis. Het is een plek waar herinneringen worden gemaakt, waar vrienden en familie samenkomen en waar momenten van vreugde en rust worden gecreëerd.

Over groen gesproken. In dit nummer ook een portret van tuinexpert Piet Oudolf, die met vakkundige hand en zijn unieke visie de wereld van tuinontwerp al jaren betovert. Ik geniet ook iedere keer weer als ik bij mijn favoriete museum Voorlinden ben van de weelderige en verfijnde tuin die hij daar ontworpen heeft. Zijn invloed strekt ver, want zo liep ik vorig jaar zomer met mijn dochter Lieve over de High Line in New York, die Piet ook ontworpen heeft.

We gingen ook langs in Eindhoven bij de talented Eek-familie en spraken uitgebreid met Piet en zijn drie stralende dochters Lieve, Roos en Geertje over creativiteit, ondernemen, familiebanden en eigen keuzes maken. Kozen zij bewust voor het makerschap? En ligt de lat niet hoog als je vader een van de bekendste Nederlandse ontwerpers is?

Of je nu op zoek bent naar tijdloze elegantie of juist naar een gedurfde en eigentijdse stijl, je zult zeker iets vinden dat bij jouw smaak en stijl past. Laat deze editie je inspireren om jouw interieur te laten bloeien als een stralende lentetuin. Op naar een seizoen vol kleur, licht en vernieuwing! Wie kan daar nou niet naar uitkijken?

Warme groet,

Carlein Kieboom
Hoofdredacteur

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Carlein Kieboom

Back to top