Overslaan en ga direct naar de inhoud

FEMM Amsterdam en Isabelle Cajfinger werken samen aan nieuwe wooncollectie

Fotografie: FEMM Amsterdam.
Fotografie: FEMM Amsterdam.

Femke Hofhuis van FEMM Amsterdam liet eerder al in Residence haar kunstwerken en passie voor kleur zien. De kunstenares heeft nu een samenwerking met Isabelle Cajfinger, ontwerper van slow fashion en slow decor. Samen vertalen ze de werken van FEMM Art naar een wooncollectie.

De collectie bestaat uit geborduurde kussens en een wandtapijt. Deze stukken zijn volledig met de hand gemaakt, een proces dat wordt uitgevoerd door ambachtslieden uit de regio Kashmir. Door te kiezen voor een samenwerking met deze vakmensen creƫeren Femke en Isabelle niet alleen hoogwaardige producten maar zorgen ze tegelijkertijd ook voor werkgelegenheid en houden ze een voorouderlijke traditie in stand.

Fotografie: FEMM Amsterdam.
Fotografie: FEMM Amsterdam.
Fotografie: FEMM Amsterdam.
Fotografie: FEMM Amsterdam.

Door het vakmanschap is elk ontwerp uniek en in beperkte oplage beschikbaar. Alle items uit deze collectie zijn meer dan alleen decoratieve items; ze zijn een viering van cultuur, ambacht en de kracht van samenwerking.

In de Kasjmirvallei in Srinagar worden de oude weef- en handborduurtechnieken beheerst. Daar produceren ze het fijnste Kashmir dat vandaag de dag beschikbaar is. De geiten, de koude temperaturen, een specifieke manier van oogsten, knippen, kammen en het reinigen van de ondervacht van wol, maakt dat dit delicate draad van ongekende kwaliteit is. Doordat het draad zo kwetsbaar is, is het spinnen en stikken ervan een secuur werk. Sommige stukken vergen meer dan 20 maanden werk. 'Mijn toewijding is ook om compromisloos de beste materialen te selecteren, van puur kasjmier uit de Kasjmirvallei in Srinagar tot het beste linnen uit Belgiƫ en wol uit Nieuw-Zeeland. De gezamenlijke creaties zijn een eerbetoon aan traditie en gemeenschap, waarbij ambachtslieden uit Kasjmir de kans krijgen om hun talent te tonen en te vieren.'

isabelle-cajfinger.com

femm.amsterdam

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top