Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hotspot op 26 hoog: de Molteni&C showroom én het luxe restaurant van Peter Lute

De Valley op de Amsterdamse zuidas en het interieur van GREEN gastrobar.
De Valley op de Amsterdamse zuidas en het interieur van GREEN gastrobar.

Op zoek naar een nieuwe hotspot om het weekend te openen? In het penthouse in het architectonisch hoogstandje Valley kun je vanaf vrijdag wekelijks genieten van Gastrobar GREEN. Daarnaast kun je ook de Flagshop Store van Molteni&C bekijken.

Hoe dit zit? Op de Amsterdamse Zuidas vind je Valley, ook wel het eerste verticale dorp van Nederland. Het gebouw werd ontworpen door Winy Maas die rotsachtige torens heeft gecreëerd. Daarbij was landschapsarchitect Piet Oudolf verantwoordelijk voor de groene terrassen op het gebouw. Het pand heeft een oppervlakte van 75.000 vierkante meter met kantoren, restaurants, luxe appartementen, een museum en park.

In dat gebouw vind je ook de onlangs geopende Molteni&C|Dada Flagshop Store. Een samenwerking tussen eerdergenoemde en Co van der Horst. Het concept beslaat drie verdiepingen van het gebouw op de begane grond, de 26e en 27e verdieping.

De flashship store van Molteni&C|Dada.
De flashship store van Molteni&C|Dada.

Vincent van Duysen, creative director bij Molteni&C|Dada is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Flagshop Store. ‘Op de 26e verdieping bevinden zich GREEN gastrobar, twee ruime lounges en het fenomenale dakterras. Een grote wenteltrap verenigt de 26e met de bovenste verdieping voor een verdere onderdompeling in de Molteni&C|Dada- ervaring met 360° uitzicht over de stad.’

GREEN gastrobar

Dat is natuurlijk een kijkje waard. Specialer wordt het ook op vrijdagavond. Daar is vanaf de eerste vrijdag van augustus namelijk GREEN gastrobar te vinden, het nieuwste concept van Peter Lute en zijn vrouw Marieke.
Je krijgt een diner met vegetarische gerechten van eigen bodem terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht over Amsterdam. Vis en vlees is ook te bestellen, maar in de vorm van bijgerechten. Iets dat volgens Lute de toekomst van gastronomie is.

Een avondje genieten bij GREEN gastrobar? Dat kan iedere vrijdag van 19.00 tot 00.00 uur.

Kijk hier voor meer informatie.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top