Overslaan en ga direct naar de inhoud

Grand Hotel Heiligendamm is hét wellnesshotel van Duitsland

Grand Hotel Heiligendamm in Duitsland.
Grand Hotel Heiligendamm in Duitsland.

In navolging van Engelse badplaatsen zoals Brighton en Torquay wilden ook de Duitsers hun eigen kuuroord. En dat kregen ze. We plaatsen Grand Hotel Heiligendamm in de spotlight. Hét wellnesshotel van Duitsland.

In de achttiende eeuw was kuren een geliefde bezigheid van de adel geworden en in Duitsland ontbrak het nog aan een mondaine badplaats. Op initiatief van hertog Friedrich Franz I van Mecklenburg werd Heiligendamm in 1793 geopend en was daarmee de eerste badplaats van Duitsland.

Geheel in lijn met de traditie is de spa het centrum van het hotel. Met een oppervlakte van bijna drieduizend vierkante meter behoort die tot de grootste van het land. In de diverse behandelkamers, waar het een en al marmer is, heerst een weldadige rust. In dit wellnessgedeelte kun je diverse massages krijgen en zijn er mogelijkheden voor acupunctuur, reflexologie, thalasso, hydrotherapie en osteopathie.

Op het terras boven op het dak worden yoga-, qi gong- en pilatesoefeningen gehouden met een schitterend uitzicht over de zee en de nabije omgeving.

Hier boek je het hotel

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top