Overslaan en ga direct naar de inhoud

3 initiatieven waarmee je tijdens de feestdagen je medemens een warm hart toedraagt

Mark Simoons en oma Coby. Fotografie: Rutger Geleijnse / Oxford House
Mark Simoons en oma Coby. Fotografie: Rutger Geleijnse / Oxford House

Al met een klein gebaar kun je grote impact maken. Met deze drie kerst-initiatieven draag je niet alleen de mensen om je heen, maar ook mensen die je helemaal niet kent een warm hart toe. Verspreid je licht en laat de feestdagen in het teken van delen staan. 

Kerstpakket doneren
Heb je een kerstpakket ontvangen, maar heb je het niet nodig? Of ben je sowieso al van plan met de feestdagen iets te doneren? Je kunt ook je kerstpakket doneren aan de voedselbank! Voedselbanken Nederland is de koepelorganisatie voor 172 voedselbanken. Op hun website kun je zoeken naar een voedselbank bij jou in de buurt.

Oliebollen voor het goede doel
Voor iedereen die nog van plan is oliebollen in huis te halen en voor iedereen die zich graag wil inzetten voor het welzijn van ouderen: maak kennis met Oma Coby's oliebollenbar. Voor elke verkochte oliebol gaat er een euro naar Stichting de Tijdmachine om zoveel mogelijk Gouwe Ouwe evenementen in zorgcentra te organiseren. Het streven van dit jaar: 15.000 oliebollen verkopen en daarmee 1.500 ouderen in Nederland gratis toegang geven tot het muzikale evenement Gouwe Ouwe. Je kunt de oliebollen online bestellen en bij één van de locaties van de tourende pick-up afhalen.

Kerstkaartje schrijven
En nog een derde voorbeeld van 'klein gebaar, grote impact' is het schrijven van kerstkaarten naar mensen die het extra goed kunnen gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld veel eenzame ouderen waar kerstkaartenacties voor worden georganiseerd. Kijk bijvoorbeeld bij zorgcentra bij jou in de buurt om te weten of je naar hen een kaartje kunt sturen.

Over de auteur

Lisa van der Klink

Back to top