Overslaan en ga direct naar de inhoud

Weekendje in Amsterdam? Dit moet je doen


De beste persfoto's


Traditiegetrouw begint de lange wereldtournee van de World Press Photo-tentoonstelling in Amsterdam. In De Nieuwe Kerk zijn vanaf zaterdag de prijswinnende nieuwsfoto's van professionele persfotografen, fotoagentschappen, kranten en tijdschriften te zien. De tentoonstelling toont het werk van 41 prijswinnaars uit zeventien landen. Te zien tot en met 5 juli.First Prize Long-Term Projects. Darcy Padilla, USA, Agence Vu. Family Love 1993-2014 – The Julie Project.

Modeillustrator exposeert


Fashion illustrator Martine Brand laat vanaf 16 april haar werk zien bij Galerie Rademakers. Brand maakt mode-illustraties voor magazines als Vogue, Harpers Bazaar, L'officiel, Vanity Fair en vele anderen. Daarnaast is ze ook nog fashionblogger, schrijft ze voor L'officiel Italië en heeft ze al succesvolle samenwerkingen gehad met merken als Chanel, Dior en Yves Saint Laurent. Een volle agenda dus!
Links: Ulyana Sergeenko Haute Couture. Rechts: Chanel, Vogue. Door Martine Brand

Tulp Festival


Het is volop lente en dus schieten overal narcissen, hyacinten en tulpen uit de grond. Liefhebbers van de laatste bloem komen in Amsterdam volledig aan hun trekken met het Tulp Festival. Omdat de bloemen de laatste jaren uit het straatbeeld verdwenen, zette de organisatie van het festival zich in voor de herintrede van de bol. Ze plantten daarom 423.200 tulpen in de grond en ruim 116.000 in potten. Het kleurrijke resultaat is op toeriste plekken als het Museumplein en in Artis te bewonderen.Tulpen bij Artis. Foto: Jackie Oomen.

Scotch Collectables Spring Boutique


Van 17 april tot en met 3 mei opent Scotch Collectables een speciale Spring Boutique aan de Utrechtsedwarsstraat 67. Het team van treasure hunters is weer op zoek gegaan naar opmerkelijke vondsten en nieuwe schatten. Dit keer vestigen ze de aandacht op frisse items en rijke stofferingen. Het belooft een eclectische mix van unieke vondsten te worden. Het bekijken waard als je nog op zoek bent naar een eyecatcher om je huis voorjaars- en zomerproof te maken.Shoppen doen we dit weekend bij Scotch Collectables. Foto: Anne Dokter.

Lees ook:


Zeven exclusieve weekend hotspots in Amsterdam

Back to top