Overslaan en ga direct naar de inhoud

3 vragen aan Stella Willing van Hangar


Welke opdracht kreeg je mee voor Hangar Amsterdam?


'Het restaurant is van mijn man Tim Immers en zijn partner Jop Pollmann. Ik ben verantwoordelijk voor het interieur. Het moest iets worden op een voormalig parkeerterrein. Daarom hebben we gekeken: Wat is er al in Noord? Wat past er bij? Al snel kwamen we op een gevoel van een loods, dat past goed in de omgeving. Maar ik wilde ook wel weer even iets anders: Eerlijk gezegd ben ik een beetje klaar met dat industriële. Daarom heb ik gekozen voor heel rauw van buiten en warm vanbinnen. Je verwacht een loods met afgeragde stoelen, maar wordt juist binnen verrast met een warm interieur.'

Bekijk hier het interieur van Hangar >>

Hoe koos je de stijl van het interieur?


'Ik werk altijd met een mix. Het moeten mooie items zijn, maar het hoeft niet per se duur te zijn. Verder vind ik vooral de sfeer en licht belangrijk en combineer ik met verschillende materialen. Bij Hangar heb ik gekozen voor de kleur groen, en contrast gezocht in de materialen: hout met marmer en staal. Met licht marmer, maar ook groen marmer. Het warme gevoel bracht ik in het interieur met spiegels en hout.'





En hoe vond je de meubels en accessoires?


'Ik werk voor Scotch Collectables. Dat is mijn basis, dus in deze collectie heb ik veel meubels gevonden. Zoals de lampen met stukken stof en de leren stoelen. De terrasstoeltjes komen bij een contact in België vandaan, die in antiek handelt. Ook de barkrukken zijn bijzonder. Tim en ik waren in Parijs, ver voordat we met dit project bezig waren. Zonder dat we wisten wat we zouden gaan doen hebben we ze gekocht, alle zestien. Dat heb ik inmiddels wel geleerd, als je iets heel moois ziet dan moet je het gelijk kopen. Anders vind je het niet meer.'

Bij Hangar kom je vanaf borreltijd, daarna kan je er dineren. Vanaf half januari kan je er ook lunchen. Bekijk hier de website van Hangar

Foto's: Anne Dokter

Residence.nl maakt gebruik van cookies

Klik hieronder op 'Akkoord' om het gebruik van cookies te accepteren en door te gaan naar de website.

Back to top