Overslaan en ga direct naar de inhoud

3 snelle en stylish opbergtips voor thuis


Probleem 1: Er is een (rommel)bom ontploft


Of je nou ouder bent van een aantal kids of van nature geen opgeruimd persoon bent; soms lijkt het alsof er in jouw huis een bom is ontploft. Waarschijnlijk heb je alles ooit een officieel opbergplekje gegeven, maar op de een of andere manier leg je de spullen nooit op de juiste plek terug. Erg typisch voor veel huishoudens… Koop daarom één of meerdere trendy manden en gooi alles erin wat jouw in de weg ligt. Extra leuk: de wire baskets van Ferm Living en H&M Home mogen dit seizoen in geen enkel huis missen! Kortom; helemaal trendverantwoord en ook nog eens opruimvriendelijk. Tip: leuk voor tijdschriften en kleedjes of doeken!

Bekijk hier de hele voorjaarscollectie van Ferm Living.
Probleem 2: De keukenkastjes zijn (te) vol


Het gaat alsmaar door; de vaat. In een ogenblik staat de hele keuken alweer volgeladen met spullen. Daarnaast heb je na al die jaren veel keukengerei verzameld en dat moet je ook ergens kwijt kunnen. De kastjes zijn overvol geraakt dus nu is het de hoogste tijd voor een creatieve oplossing. En die zijn er, in grote getale.
Het internet staat vol met leuke opbergmethoden voor in de keuken. Denk bijvoorbeeld eens aan een installatie aan de muur, waar je kopjes en ander gerei aan kunt hangen. Maar ook leuk: grote potten met houdbaar eten. Maak ruimte in kastjes door mooie etenswaren (pasta, rijst, quinoa, kruiden) in grote potten met name tags op planken te plaatsen. Dit staat niet alleen heel culinair, maar is ook nog eens praktisch omdat je er makkelijk bij kunt én je in een oogopslag kunt zien hoe voorradig je nog bent.
Probleem 3: Te veel schoenen, te weinig plek


Schoenen… We houden ervan en kopen ze dan ook veelvuldig. Al dat draagplezier brengt echter een probleem met zich mee; want waar laat je ze? Speciaal ontworpen shoe cabinets zijn al gauw te klein en dat resulteert uiteindelijk in dat je ze alsnog ergens anders neerzet. Daarnaast is het niet erg aan te raden al je schoenen op een hoop te gooien. Zonde. Er zijn echter veel makkelijke en creatieve oplossingen die dit probleem tegen gaan.
De allerbeste tip? Ga de lucht in, hang ze aan een (ongebruikte) muur! Dit is niet alleen ruimte besparend voor de vloer, maar ook overzichtelijk én stylish. Bevestig boven elkaar een aantal lange planken (zoveel als je wilt, afhankelijk van het aantal schoenen dat je hebt) en plaats alle schoenen er gesorteerd op. Een tip voor schoenen met hakken; hang een of meerdere buizen aan de muur; zo kun je de hoge hak van de schoen aan de buis hangen. Et voila! Zo hebben al je schoenen een net en stylish plekje gekregen.
Beeld: Pinterest, Ferm Living en H&M Home
Tekst: Rosan van der Tuuk

Meer tips op Residence.nl
- 8 x tips voor het opfrissen van je huis
- 8 x tips voor het inrichten van de thuiswerkplek

Back to top