Overslaan en ga direct naar de inhoud

Stijlvol loft in New York


Deze luxueuze loft is gelegen in de wijk Tribeca in New York. In een niet zozeer opvallend, maar toch karakteristiek gebouw zagen de bewoners hun droomhuis. Er moest nog heel wat aan gebeuren. Daarom gaf het stel de Amerikaanse interior designer Joanna Jones de opdracht het interieur onder handen te nemen. Zij wist van de industriële ruimte een chique leefomgeving te maken. De hoge plafonds, ruige bakstenen muren en grote raampartijen, die zorgen voor veel natuurlijk licht, vormden het uitgangspunt.

Mix van stijlen


In het interieur is een combinatie van verschillende materialen en stijlen te vinden. Jones koos zowel voor vintage vondsten als opvallende verlichting en luxueuze materialen. De bewoners houden van een industriële, maar toch elegante inrichting. Daarom zijn de vloeren donker gemaakt (kleuradvies voor de vloer), de bakstenen muren behouden en de plafonds onbewerkt.
Eyecatchers


Door de grootte van de loft was het mogelijk om verschillende ruimtes te creëren. Zo zijn de woonkamer en eetkamer gescheiden. Om het comfortabeler en knusser te maken koos Jones voor diverse stoffen en patronen. ‘Het licht was erg belangrijk in deze loft. Aangezien het een grote ruimte is, is het goed om verschillende en opvallende lichtbronnen te gebruiken. Daarom heeft elke ruimte een eigen lamp en kun je alle lichten dimmen. In de eetkamer hangt een lichtarmatuur dat speciaal voor deze ruimte ontworpen is door Appartus Studio. Een echte blikvanger! ‘Vooral ’s avonds is het licht heel bijzonder, bijna magisch’, legt Jones uit.
Kunst in huis


In de woonkamer, boven de open haard, hangen handbeschilderde skateboarden van de beeldende kunstenaar George Peterson en in de eetkamer hangt een modern fotografiekunstwerk. Door de mix van stijlen krijgt de loft een uniek en eigen karakter.
Bron: mydomaine.com
Beeld: Travis Mark
Tekst: Jackie Oomen

Meer binnenkijken:
- Binnenkijken: Omgetoverde boerderijschuur
- Binnenkijken: Modern interieur met rijke details
- Binnenkijken: Klassiek interieur met moderne touch
- Binnenkijken: Wonen in een industrieel treinstation

Back to top