Overslaan en ga direct naar de inhoud

Tips voor thuis: 6 verschillende materialen voor het aanrechtblad


De keuken aan het inrichten? Pas op dat je deze fouten niet maakt!

Optie 1: Marmeren keukenblad


Momenteel zie je het overal, marmer of marmerprints. Daarmee te bestempelen als een ware interieurtrend. Het aanrecht is het meubel bij uitstek om marmer te implementeren in je interieur. Het resultaat? Een klassiek en luxe ogende keuken. Er zijn verschillende soorten marmer, maar de witte variant blijft het populairst. Het natuurlijk materiaal is en blijft echter gevoelig, met name voor krassen en verkleurring. Kijk dus uit met die rode wijn!
Optie 2: Granieten keukenblad


Veel gezien en geliefd. Het granieten keukenblad is al jaar en dag populair. En dat is niet voor niets, het type keukenblad is sterk en kan een keuken een luxe touch geven. Meest voorkomend is de gevlekte, grijs-bruine variant, maar graniet is ook verkrijgbaar in vele andere kleuren. Waaronder in het zwart én in het frisse wit, een look-a-like van natuurlijk marmer. Vind je de glanzende afwerking echter niks? Ga dan voor een matte, ongepolijste finish. Dat geeft een iets stoerdere aanblik.
Optie 3: Aanrechtblad van roestvrij staal


Alsof je in een horecagelegenheid werkt. Roestvrij staal geeft dat echte culinaire gevoel alsof je een professionele kok in een professionele keuken bent. Daarnaast is de look modern en staat fantastisch tegenover bijvoorbeeld houten keukenkastjes. Mooi in wat modernere, industrieel georiënteerde huizen. Groot voordeel? Zeer praktisch, want het is makkelijk schoon te houden en erg duurzaam.
Optie 4: Tegels op het aanrecht


Misschien krijg je bij deze optie meteen een kriebelig jaren zeventig gevoel. Dat is echter niet meer nodig, de tegel is terug en mag weer gezien worden. De opties zijn groot, van witte tegels tot een origineel mozaïek, zelfs door te trekken naar de muur. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk. Een erg leuke optie voor een bohemien keuken en interieur. Wit voor een clean en rustig resultaat, bont voor kleurrijk en levendig. Een tip voor de creatieveling met een wens naar originaliteit.
Optie 5: Betonnen keukenblad


Als je van een rauwe, industriële look houdt, kies dan voor beton. Dit geeft je keuken dat edgy randje dat bij de rest van je industriële interieur past. Een betonnen keukenblad is erg dik en dat draagt extra bij aan het gevoel van natuurlijk, onbewerkt steen. Kortom; een stoer keukenblad dat dankzij de neutrale grijze kleur op vele wijzen gecombineerd kan worden.
Optie 6: Houten keukenblad


Last but not least, en misschien momenteel zelfs wel de meest opkomende trend. Hout in de keuken. Onderhoudsgevoelig, maar erg mooi. Je ziet het in veel Scandinavische interieurs en is relatief betaalbaar. Daarnaast geeft het hout een warme look, en staat goed tegenover allerlei kleuren en keukenstijlen. Let wel; hete pannen kunnen voor problemen zorgen, en het is tevens belangrijk het hout goed in te vetten. Zo blijft je keukenblad niet alleen netjes, maar ook sterk.
Beeld: Pinterest, hoofdfoto: Linda Lundgren via Pinterest
Tekst: Rosan van der Tuuk

Back to top