Overslaan en ga direct naar de inhoud

De vijf beste Android apps voor je interieur


Android app 1: Bloglovin’Ben jij dagelijks met interieur bezig en ken je de mooiste blogs op je duimpje? Met de app Bloglovin’ hoef je de blogs niet allemaal af te surfen, maar worden de posts dagelijks op een presenteerblaadje opgediend. Naast je persoonlijke selectie aan blogs, biedt de app ook een slimme tool om nieuwe blogs te ontdekken. Onder het kopje ‘Popular’ zoek je naar categorieën, waaronder design, home decor en travel. Pas op, want deze app werkt verslavend!
Tip! Wanneer je veel apps gebruikt, is een handzame en stijlvolle smartphone een must. Een Samsung Galaxy S6 kopen is dan ook een aanrader. Deze telefoon heeft supersnel internet, is snel en draadloos(!) op te laden en is voorzien van een 16 megapixelcamera, waarmee je scherpe foto’s kan maken en delen.
Android app 2: PinterestEnkele zichzelf respecterende creatief heeft een account op het beeld gestuurde platform Pinterest. Zie het als een digitaal prikbord. Op Pinterest gaat het om het posten, verzamelen (oftewel ‘pinnen’) en liken van foto’s die jou inspireren. Door borden in een bepaald thema aan te maken, verzamel je de mooiste plaatjes op een persoonlijk moodboard. Wordt over een half jaar de keuken verbouwd? Maak dan nu een bord ‘keuken’ aan, en verzamel de mooiste foto’s van keukeninterieurs en -accessoires op je eigen online prikbord.
Android app 3: Houzz Interior Design ideasDe titel van de Amerikaanse app Houzz Interior Design ideas dekt de lading: hier vindt je oneindig veel inspiratie voor je interieur. Selecteer op kamer – van kinderkamer tot wijnkelder, van badkamer tot thuiswerkruimte – en een flinke dosis beeldmateriaal wordt gepresenteerd. Aangezien de Amerikaanse klassieke stijl niet altijd de onze is, raden we aan je eigen favoriete stijl aan te klikken. Eclectic, mid century, scandinavian en industrial zijn favoriet!
Android app 4: Paint my wallIdeaal voor mensen die de stap naar een (donker)gekleurde muur niet puur op gevoel durven te maken. De app Paint my Wall geeft je de mogelijkheid een foto te uploaden van de ruimte die je onder handen wilt nemen en muren een kleur te geven. Zo zie je wat het verschil is tussen een kobaltblauwe wand en een eierschaalwitte. De resultaten sla je op in mappen en kan je delen via verschillende social mediakanalen, zoals Facebook en Twitter. Aanvullende tip van Residence: Ga niet blind af op deze app, maar bekijk de kleur ook op verschillende momenten van de dag (en dus met veranderend lichtinval) in de kamer zelf.
Android app 5: ArchitonicWil je volledig op de hoogte zijn van de laatste ins en outs op design-gebied? De belofte van Architonic is een platform met World’s Best Design Products. Op de informatieve app vind je informatie over de grote interieurmerken en designers. Zoek bijvoorbeeld op Marcel Wanders of Tricia Guild en er verschijnt een scala aan ontwerpen en aanvullende informatie. Het leuke aan de app is dat er nog ongekend veel te ontdekken blijkt. 

Tekst: Dit is een sponsored story voor Samsung Galaxy S6

Back to top