Overslaan en ga direct naar de inhoud

Binnenkijken: Arty apartment


Na een paar weken geleden binnen hebben gekeken bij een spannend New Yorks-style appartement in de wijk Upper West Side, ontdekten we nu een parel in het chique East Side van the big apple. Tussen de elegante stadshuizen in deze wijk ligt een penthouse, waar popart de hoofdrol speelt. De architectuur, meubels en kunstcollectie vormen samen een spannend en heel authentiek interieur.
De architecten van het New Yorkse bureau 1100: transformeerden het van origine sierlijke midtown penthouse in een opvallende, minimalistische ruimte die de moderne stijl van de bewoners weerspiegelt. Elke beslissing die zij maakten onderstrepen het gevoel van popart, gevormd door de kunstenaars uit deze stijlperiode. Werken die in het interieur te zien zijn komen van Warhol, Riley, Lichtenstein en vele anderen. Andy Warhol en vele andere klassiekers komen ook voorbij tijdens kunstbeurs TEFAF Maastricht!
Door geometrische vormen te laten terug komen in verschillende materialen en in de meubels, worden de eenvoudige belijning van de kunst weerspiegeld. Hard gepolijste oppervlakken, zoals marmeren vloeren en oppervlaktes van lak, roestvrij staal, glas en kunststof zorgen voor een reflectie van het licht. Zo ontstond een strak en glanzend interieur.

Opmerkelijk aan het interieur is de manier waarop de wanden in een vloeiende lijn in het plafond overlopen. Door deze vloeiende lijnen lijken de verschillende ruimtes naadloos in elkaar over te lopen. Relatief smalle gangen lopen vloeiend over in de centraal gelegen keuken bijvoorbeeld, of de blikvanger van het appartement; de twaalf meter brede woonkamer. Grote ramen bieden uitzicht op de 59th Street Bridge bieden. De opstelling van de meubels in het interieur is geïnspireerd op gesprekken in zitkuilen uit de jaren zestig. (Wist je trouwens dat zitkuilen weer helemaal terugkomen? Doe hier je inspiratie op!
Past deze interieurstijl bij jou? Bekijk de trend popart met moodboard en veel inspiratie. Voor een overzicht van de meest beeldende interieurstijlen bekijk je onze guide.

Fotografie: Peter Aaron
Bron: 1100architect.com

Back to top