Overslaan en ga direct naar de inhoud

3x glas in het interieur


1. Vitrinekast 2.0


Grootmoeders glazen vitrinekast met zilveren beeldjes is verleden tijd, Edward van Vliet steekt de kast namelijk in een nieuw jasje. De Album Armarium, die ook te bewonderen was op Salon Residence, heeft opvallend rood houtwerk waardoor de kostbaarheden in de kast nog beter opvallen. Een transparante kast kan ook mooi ingezet worden voor de garderobe. Normaal gesproken zijn we gewend onze kleren te willen verbergen, maar een glas in combinatie met textiel geeft een speels effect.
2. Glazen bol


Interior designer Lee Broom geeft een nieuwe betekenis aan het glazen bolletje met zijn Cristal Bulb & Pendant. Het simpele peertje dat normaal gesproken onder de lampenkap zit, is nu een ware designlamp van echt kristal. Meer fan van kleur? Dan zijn de mondgeblazen lampen van ontwerpers Giopato & Coombes een mooie aanvulling op je interieur.
3. Modern glas in lood


Een te grote ruimte kan soms ongezellig of kil aandoen. Als je de ruimte wilt verdelen, maar toch een open vizier wilt houden zijn deuren in glas in lood een goede optie. Door de vierkante vakken in het glas ontstaat er meer diepte in de ruimte zonder dat het hokkig wordt. Deze deuren kunnen vrijwel in elk deel van het huis toegepast worden, zowel in de woonkamer, slaapkamer of openslaande deuren naar de tuin.
Door: Liza Sophie de Boer

Beeld: Pinterest, Lee Broom, Giopato & Coombes

Meer tips voor thuis:
- 8x tips voor de kersttafel
- 10 tips voor het inrichten van je woonkamer

Back to top