Overslaan en ga direct naar de inhoud

Brits designmerk combineert erfgoed met vernieuwend ontwerp


Wil je in huis de sfeer creëren van een mysterieuze speak easy bar, of een rokerige, chique herenkamer? Of ben je op zoek naar de geschikte pronkstukken om een loft in te richten? Breng dan eens een bezoek aan de showroom van Timothy Oulton. In een kerk aan de Amstelveense weg, vlakbij het Vondelpark, bevindt zich de Amsterdamse winkel van het internationale merk – verkocht van Harrod’s tot New York tot Los Angeles - dat Britse roots heeft. Die Britse herkomst zie je in de ontwerpen duidelijk terug, maar met de creativiteit van oprichter Tim Oulton ontstaat een eigentijdse en modern-klassieke collectie.
Een vleugje drama


Leren zetels met studs, een gemoderniseerde versie van het klassieke Chesterfield-model, koffietafels en kasten met een vintage reiskofferlook, kroonluchters met staal; het is de combinatie van klassieke designs uit het Brits erfgoed, moderne elementen en het ambachtelijke handwerk die de collectie van Timothy Oulton zo uniek en bijzonder maken. Creatieve meubelstukken met een vleug dramatiek die wereldwijd in interieurs passen waar de bewoners op zoek zijn naar meubels met een verhaal.Mid-century chic voelt zich ook helemaal thuis bij Timothy Oulton.

Van zadel tot stoel


De basis van het merk ligt in de liefde voor antiek die oprichter Tim Oulton meekreeg van zijn vader, antiquair Major Philip Oulton. Hij erfde zijn vaders oog voor detail en esthetiek, en ontwikkelde een passie voor authentiek handwerk en tijdloos, duurzaam design. Dit zijn dan ook de pijlers waar de ontwerpen van Oulton aan moeten voldoen. De pure materialen en verfrissende, gedurfde ontwerpen geven het merk zijn unieke DNA. Een goed voorbeeld is de Saddle Chair. Oulton was geïnspireerd door de kracht en vrijheid die een zadel oproept en de historische waarde van de paardensport in Groot Brittannië. Dit resulteerde in de eigenwijze fauteuil die in alle details doet denken aan een zadel, tot aan de beugels die aan de leuningen hangen toe.Links: fauteuil met studs Bastille. Rechts: Saddle Chair. Beiden Timothy Oulton.


Van loft living tot speak easy


De winkel aan de Amstelveenseweg is ingedeeld in stijlkamers die de verscheidenheid van het merk duidelijk tonen. Elegante mid-century chic kamers met velours banken en chique op vintage reiskoffers geïnspireerde bijzettafels. Een loft-ruimte met grote loungemeubels en de Globetrekker-collectie als middelpunt, een collectie bijzetmeubels met een aluminium bekleding voor een vintage glamour-touch en dat echte loft-gevoel. Maar ook een klassiek country house krijgt schwung van Timothy Oulton. De nieuwe Hudson-collectie bijvoorbeeld, geïnspireerd op de verborgen speak easy bars tijdens de Amerikaanse drooglegging in de jaren ’20, bevat dressoirs, een wijnrek, kasten en een bar bekleed met vintage zwart/bruin leer.De Hudson-collectie van Timothy Oulton.

Room Planning Service


De ambassadeurs van Timothy Oulton helpen je in de winkel op weg met vakkundige kennis en de verhalen achter de ontwerpen die de stukken nou net zo bijzonder maken. Onder het genot van een glas champagne kunnen ze je bovendien helpen met het visualiseren van een meubel in je interieur of het ontwerpen van een complete kamer met de Room Planning Service.Links: oprichter Tim Oulton.

Speciaal voor de lezers van Residence: 15% korting


Lezers van Residence krijgen 15% korting in de showroom van Timothy Oulton in Amsterdam. Lees meer en print de voucher op timothyoulton.com/residence. De showroom vind je op de Amstelveenseweg 136 in Amsterdam.

Dit is een sponsored story voor Timothy Oulton.

Meer inspiratie


Zwarte inspiratie voor een mysterieuze speak easy salon
5 tips voor een echte herenkamer
Binnenkijken: wonen in een treinstation


Back to top